FOLLOW US: facebook twitter

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Μ. Τρίτη στον Πύργο

Ημερομηνία: 23-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pame

«Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο του ασφαλιστικού»

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ Ηλείας, αύριο Μεγάλη Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη φορολογία.

Με ανακοίνωση του, καλεί εργαζομένους, άνεργους, ελευθεροεπαγγελματίες , συνταξιούχους και νέους να δώσουν μαζί αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους. «Όλοι στη μάχη της 48ωρης γενικής Απεργίας! Στήνουμε εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Είναι προκλητικοί και αδίστακτοι! Πιστεύουν ότι μεθοδεύοντας να φέρουν τα μέτρα λίγο πριν ή λίγο μετά από το Πάσχα, δε θα βρουν απέναντί τους αγώνες και αντιστάσεις. Η τακτική τους δείχνει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία ανησύχησε από την απεργία στις 4 Φλεβάρη που νέκρωσε τη χώρα, από τις κλαδικές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, από τα αγροτικά μπλόκα. Αυτή την τεράστια δύναμη που φανέρωσε η πάλη του εργαζόμενου λαού, η συμμαχία εργατών και αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών στο δρόμο του αγώνα. Είναι ξανά η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη ακόμα περισσότερο. Φέρνουν νέα άγρια φορολογία πάνω στην ήδη δυσβάσταχτη, με αύξηση των πιο ληστρικών φόρων όπως του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση. Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Νέα μείωση συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους πάνω από 20%. Προχωρούν στο έγκλημα καταργώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταργώντας το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, που περιπλανιόνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη κακοπληρωμένη ελαστική εργασία.

Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος