FOLLOW US: facebook twitter

«Ξεπάγωσαν» οι προσλήψεις στα Νοσοκομεία με καθυστέρηση έξι μηνών

Ημερομηνία: 12-02-2020 | Συντάκτης:
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Προκηρύσσονται ξανά 13 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τα Νοσοκομεία της Ηλείας

Με καθυστέρηση, έξι ολόκληρων μηνών, το υπουργείο Υγείας, έδωσε το πράσινο φως για να «ανοίξουν» 947 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα μεταξύ αυτών και στα τρία Νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας. Ουσιαστικά πρόκειται για την προκήρυξη που είχε εγκριθεί το Μάιο του 2019 από τον τότε Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και είχαν ήδη προκηρύξει τα Νοσοκομεία ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ μετεκλογικά είχε παγώσει την διαδικασία με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα ήδη αυξημένα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Στο «χαμένο» αυτό διάστημα, αρκετά τμήματα και κλινικές ανέστειλαν τη λειτουργία τους γεγονός που οδήγησε το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει επιτέλους τη διαδικασία με το χαρακτήρα του επείγοντος.

Όσον αφορά λοιπόν την 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα καλυφθούν 167 θέσεις ιατρών από τις οποίες, στα Νοσοκομεία της Ηλείας θα προσληφθούν συνολικά 13 ειδικευμένοι ιατροί των παρακάτω ειδικοτήτων:

Στο Νοσοκομείο Πύργου από μια θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας, Νεφρολογίας, Χειρουργικής, Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, και Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας από μια θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας, Καρδιολογίας, Ακτινολογίας και Χειρουργικής.

Στο Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Κρεστένων από μια θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας, Ακτινολογίας και Παιδιατρικής.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης αρχίζει την προσεχή Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr, σε μια καινοτόμα διαδικασία σε ότι αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων και την επιτάχυνση των προσλήψεων. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν και συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και έως πέντε νοσοκομεία ή Κ.Υ., αλλά μίας μόνο ΥΠΕ, σημειώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος