FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Δόξα Ν.Μανολάδας 3-0: Της έκοψε τα φτερά!

Ημερομηνία: 04-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους Δημάκη, Παπαδάτο.

Εύστοχος ο Ξενοφών, έσπασε το αήττητο της Δόξας

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και ο Ξενοφών παρουσιάστηκε σαφώς πιο εύστοχος από τη Δόξα Ν.Μανολάδας το Σάββατο στην Κρέστενα και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, με το βαρύ 3-0, που όμως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι το ήθελε περισσότερο καθώς είχε μείνει αρκετά μακριά από την κορυφή, αξιοποίησε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έφτασε σε αυτή την ευρεία νίκη. Η Δόξα ήταν πολύ καλή στο β΄ μέρος, αναγκασμένη να παίξει φουλ επιθετικά εφόσον έχανε 2-0 στο ημίχρονο, έκανε πολλές φάσεις, αλλά δεν σκόραρε.

Δύο γκολ σε 10 λεπτά

Οι δύο ομάδες, που παρατάχθηκαν με απουσίες (Μπουτσικάκης, Γκρίλλας από τη μια, Λιούρης, Παναγόπουλος από την άλλη) έπαιξαν εξαρχής ανοιχτά για τη νίκη. Ο Ξενοφών μπήκε πιο δυνατά και στο 5΄ έφτιαξε την πρώτη καλή φάση, όταν ο Θεοχαρόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε λίγο άουτ. Η Δόξα απάντησε στο 14΄ με ένα πλασέ του Μπουρλάκη από καλή θέση, που κατέληξε στην αγκαλιά του Βυθούλκα. Στο 25΄ έγινε το 1-0. Από σέντρα του Μπακατσέλου από αριστερά, ο Μούτσος ξεχάστηκε στο δεύτερο δοκάρι και δεν είχε πρόβλημα με μια κεφαλιά σαν σε προπόνηση να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Οι «αετοί», εκεί που έδειχναν να συνέρχονται και αφού πρώτα ο Κουλούρης σούταρε λίγο άουτ στο 30΄, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Ήταν το 35ο λεπτό όταν ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Κανελλόπουλου. Ένα γκολ που ουσιαστικά έκρινε και το ντέρμπι. Στα εναπομείναντα λεπτά του α΄ ημιχρόνου, είχαμε μόνο ένα καλό σουτ του Γεωργόπουλου στο 45΄ που πέρασε λίγο άουτ.

Χαμένες ευκαιρίες η Δόξα, γκολ ο Ξενοφών!

Στην επανάληψη, η Δόξα δεν είχε παρά να πιέσει, για να σκοράρει και να ξαναμπει στο παιχνίδι. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, παρά τις ευκαιρίες των «μελανόλευκων». Τουναντίον στο 95΄ δέχτηκαν και τρίτο γκολ! Στο 53΄ από φάουλ του Γιώργου Πολίτη, ο Γεωργόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Βυθούλκας. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Παπαδάτου έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βυθούλκα και στο 57΄ ο μέσος της Δόξας δοκίμασε ξανά το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 69΄ ήταν η σειρά του Κουλούρη να απειλήσει με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Βυθούλκας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Γεωργόπουλου από τη σέντρα του Καλογερόπουλου πέρασε άουτ και στο 86΄ νέα κεφαλιά του Γεωργόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων». Ο Ξενοφών στο β΄ ημίχρονο είχε παθητικό ρόλο αλλά αυτός ήταν τελικά που σκόραρε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Θοδωρή Κωνσταντόπουλου από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Καλύτεροι από τους νικητές ο Παναγιώτης Δημάκης (κορυφαίος), ο Αναμουρλίδης, ο Βυθούλκας και οι σκόρερς Μιλοσέσκι, Μούτσος, ενώ από τους ηττημένους οι Γεωργόπουλος, Πολίτης, Καλογερόπουλος, Παπαδάτος. Πολύ καλή η διαιτησία του Χ. Κούλη.

Ξενοφών: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Δημάκης, Αναμουρλίδης, Κολόκας, Μιλοσέσκι (75΄ Χαραλαμπόπουλος), Π. Κωνσταντόπουλος, φερεκίδης (59΄ Π. Κουτσογιαννάκης), Θεοχαρόπουλος (62΄ Θ. Κωνσταντόπουλος), Μούτσος (78΄ Πετρόπουλος), Μπακατσέλος.

Δόξα Ν.Μ.: Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος, Μπλετσάκης, Καλογερόπουλος (72΄ Χαβαριώτης), Πυρρής, Τσιρίκος, Πολίτης, Παπαδάτος, Κουλούρης (72΄ Μηλαδόπουλος), Μπουρλάκης, Γεωργόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος