FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοδοχείο του Κάμπου στο «σφυρί»!

Ημερομηνία: 17-08-2023 | Συντάκτης:

-Εκπλειστηριάζεται  ηλεκτρονικά έναντι τιμήματος ενός εκατ. ευρώ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Πλειστηριασμοί που μπορεί να αλλάξουν τον επιχειρηματικό χάρτη της Ηλείας, μελλοντικά αναρτώνται καθημερινά στην ηλεκτρονική σελίδα eauction. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί γνωστό ξενοδοχείο στον Κάμπο, το οποίο βγαίνει στο «σφυρί» έναντι ενός εκατ. ευρώ και ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το ποσό της οφειλής, για την οποία επιβλήθηκε η κατάσχεση, είναι 267.500 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί μέρος του κεφαλαίου του οφειλομένου και επιταχθέντος ποσού,  καθώς το επισπεύδον fund ,  επιφυλάσσεται για την είσπραξη του υπολοίπου οφειλομένου-επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική κατάσχεση.

Το ξενοδοχείο είναι τριών αστέρων, έκτασης 2,4 στρεμμάτων και έχει χτιστεί σε περιοχή του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, εντός σχεδίου πόλης, στο κέντρο του οικισμού και σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της πόλης. Για την ανέγερσή του είχε εκδοθεί η υπ’ αριθμόν 95/1977 οικοδομική άδεια ενώ στην συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 339/2002 οικοδομική άδεια για την ανάπλαση και την αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε ο εκτιμητής για να προσδιορίσει την αξία του κτίσματος, οι πραγματικές τιμές στις οποίες διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι περίπου 10% -20% χαμηλότερες από τις ζητούμενες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δεδομένου ότι το ξενοδοχείο ανήκει σε τρεις διαφορετικούς ιδιοκτήτες, στην εκτίμηση της αξίας του έγινε προσδιορισμός του ποσοστού 60% εξ αδιαιρέτου της ψιλής κυριότητας, 40% και ποσοστού 100 της επικαρπίας του ακινήτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος