FOLLOW US: facebook twitter

Προς παρακράτηση οι ΚΑΠ των δήμων που χρωστάνε στην Τριανταφυλλιά

Ημερομηνία: 17-08-2023 | Συντάκτης:

-Την απόφαση για σχετικό αίτημα προς το ΥΠΕΣ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει ο δήμος Ήλιδας γιατην παρακράτηση χρημάτων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) στους δήμους που χρωστάνε στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς.

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας, για οφειλές που απορρέουν από τη σύμβαση σύμπραξης μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της ΔΑΗ ΑΕ και αφορούν την περίοδο υπηρεσιών Ιούλιος 2023-Δεκέμβριος 2023, σε περίπτωση που αυτές είναι μεγαλύτερες από τα ποσά που αποδόθηκαν στον Δήμο Ήλιδας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και η εξόφληση των οφειλών των Δήμων ΠΕ Ηλείας προς το Δήμο Ήλιδας δεν γίνεται εμπρόθεσμα ή καθυστερήσει πέραν του ενός (1) μηνός, ο Δήμος Ήλιδας θα προχωρά στην εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία περιλαμβάνει αποστολή σχετικού αιτήματος το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, με τη σύμβαση σύμπραξης που έχει υπογραφεί, απορρέουν ορισμένες υποχρεώσεις, μία εκ των οποίων είναι πως για όλη τη διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης, ο Δήμος Ήλιδας θα πρέπει να γνωστοποιεί εγγράφως τον προηγούμενο μήνα πριν από την έναρξη κάθε ημερολογιακού εξαμήνου της σύμβασης σύμπραξης προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, το ποσό της ετήσιας εισφοράς κάθε δήμου Π.Ε. Ηλείας προς τον Δήμο Ήλιδας που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της σύμβασης σύμπραξης.

«Τα πρόσωπα αυτά υποχρεούνται να το αποδίδουν απευθείας στο ΦΟ.Δ.Σ.Α. κατά προτεραιότητα, πριν από την απόδοση στον οικείο δήμο οποιουδήποτε ποσού έναντι εισπραχθέντων ανταποδοτικών τελών. Τα ποσά αυτά κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Δήμου Ήλιδας, ο οποίος εξυπηρετεί αποκλειστικά τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου από τη σύμβαση σύμπραξης. Σε περίπτωση που το οφειλόμενο ποσό του Δήμου Ήλιδας από τη σύμβαση σύμπραξης είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των ετήσιων εισφορών των δήμων που αποδόθηκαν στον Δήμο από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και ο κάθε δήμος καθυστερήσει πέραν του ενός μηνός να καταβάλλει το οφειλόμενο ποσό στο Δήμο Ήλιδας, τότε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών το εν λόγω ποσό παρακρατείται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του υπόχρεου δήμου και αποδίδεται στο Δήμο Ήλιδας ύστερα από αίτημα του Δήμου προς τον Υπουργό Εσωτερικών», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος