FOLLOW US: facebook twitter

Ξεμπλοκάρουν οι δεσμευμένοι από την εφορία λογαριασμοί για συνεπείς οφειλέτες

Ημερομηνία: 20-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών τους οποίους έχει δεσμεύσει η εφορία λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπορούν να ανακτήσουν σταδιακά οι φορολογούμενοι- οφειλέτες. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των χρεών τους και να είναι συνεπείς. Δηλ. να πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ετοιμάζει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς το υπουργείο Οικονομικών που προβλέπει τη σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από κατάσχεση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται θα είναι τρεις με τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την εφορία ο οφειλέτης.

Για παράδειγμα αν η μηνιαία δόση είναι 500 ευρώ, το ποσό που θα μπορεί να κινηθεί στον μπλοκαρισμένο λογαριασμό θα είναι 1.500 ή 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΑΑΔΕ επιχειρείται ταυτόχρονα και στροφή σε ένα νέο μοντέλο έκδοσης ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ώστε, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, να περιοριστούν τα “άσφαιρα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος