FOLLOW US: facebook twitter

Θρασύτατοι διαρρήκτες σε Πράσινο και Κατσαρού: Δεν δίστασαν να «μπουκάρουν» ακόμα και τους ιδιοκτήτες εντός των σπιτιών

Ημερομηνία: 20-12-2018 | Συντάκτης:

Αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι τους βρέθηκαν κάτοικοι στα χωριά του Ιάρδανου το πρωί της Τετάρτης. Οι δράστες που έφυγαν με λεία κοσμήματα, εκτιμάται από τις αρχές πως είναι γνωστοί και είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους. Οι δύο δράστες κινούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των χωριών Πράσινο και Κατσαρού, αλλά και στα Λαστέικα, με το λευκό αγροτικό φορτηγάκι τους και παρατηρούν πιθανούς στόχους, για να υλοποιήσουν στη συνέχεια τα σχέδιά τους.

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που επίσημα καταγράφονται από τις αρχές οι δράστες έκαναν άνω κάτω τα σπίτια που εισέβαλαν αρπάζοντας χρυσαφικά. Στη μια περίπτωση μάλιστα μπήκαν στο σπίτι ενώ η ιδιοκτήτριά της ήταν εκεί και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως άπλωνε τα πλυμένα ρούχα της στην αυλή.

«Πριν κάποιες ημέρες ένα πρωί με το ίδιο φορτηγάκι είχαν περάσει έξω από το σπίτι. Κοιτούσαν προς το μέρος μου και κινούνταν με το όχημά τους αργά – αργά» μας δήλωσε η μία παθούσα στο χωριό Πράσινο. Λίγο μετά το χτύπημα στο σπίτι της και ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, επανάφερε στο μυαλό της, τις εικόνες αυτές με το «τσεκάρισμα» των δραστών.

«Ο γιος μου έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι. Ήμουν μπροστά στην αυλή και άπλωνα, ενώ οι κρεβατοκάμαρες ήταν ανοιχτές για να αεριστούν. Ο ένας από τους διαρρήκτες, τράβηξε τη σίτα και μπήκε μέσα. Ανακάτωσε όλο τον τόπο, συρτάρια, ντουλάπες. Όταν μπήκα μέσα νόμιζα ακούγοντας θόρυβο πως επέστρεψε ο γιος μου. Είδα μια αντρική φιγούρα με την τσάντα μου στα χέρια του να ψάχνει και νόμισα πως ήταν αυτός. Μόλις με αντιλήφθηκε που μίλησα, το έβαλε στα πόδια. Κοιτώντας στη συνέχεια από την πόρτα, είδα δύο άντρες να φεύγουν μαζί τρέχοντας» μας περιέγραψε η παθούσα. Όπως αποδείχθηκε οι δράστες είχαν πάρει δύο μπιζουτιέρες με χρυσά κοσμήματα, ενώ είχαν αναζητήσει χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα σε όλους τους χώρους.

Στη δεύτερη περίπτωση οι δράστες μπήκαν σε σπίτι την ώρα που οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του έλειπαν. Όπως διαπιστώνεται και από τις φωτογραφίες, έκαναν το σπίτι πραγματικά άνω κάτω για να βρουν πολύτιμα αντικείμενα. Τελικά έφυγαν παίρνοντας χρυσά κοσμήματα που βρήκαν.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή τους. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για άτομα γνωστά που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος