FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε το «λίφτινγκ» στην είσοδο του Πύργου

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:

-Παρέμβαση που υλοποιείται από την ΠΕ Ηλείας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι εδώ και μερικές ημέρες το έργο της βελτίωσης και της αναβάθμισης στην είσοδο της πόλης του Πύργου, στο τελευταίο τμήμα της Πατρών – Πύργου. Οι παρεμβάσεις ξεκινούν από τη διασταύρωση Χόχολη έως την είσοδο της πόλης, με κύριο χαρακτηριστικό πως θα «φύγουν» τα σαμαράκια που έχουν δημιουργήσει τα ριζικά συστήματα από τις πικροδάφνες που είχαν φυτευτεί στην άκρη του δρόμου την εποχή κατασκευάστηκε ο δρόμος κατά τη δεκαετία του 1980.

Στο πλαίσιο του έργου που αφορά στην αναβάθμιση της εισόδου του Πύργου, οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο τμήμα της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, από τον κόμβο του Νοσοκομείου μέχρι την διασταύρωση των Λαστεΐκων σε μήκος 2 χλμ. περίπου. Προβλέπεται ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα, επισκευή ή αντικατάσταση (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολής του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, στο ίδιο έργο έχουν ενταχθεί τμηματικές παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία, με κυριότερη αυτή από τη διασταύρωση Βουνάργου και για μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου (με κατεύθυνση προς Πάτρα), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην οδό η ανάπτυξη του ριζικού συστήματος των πικροδαφνών.

Ειδικότερα, στο εν λόγω τμήμα, όπου παρουσιάζεται έντονη ανωμαλία στο οδόστρωμα, θα γίνει απόξεση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα, κοπή και εκρίζωση των πικροδαφνών, νέα στρώση ασφαλτοτάπητα και φύτευση άλλων καλλωπιστικών φυτών/δέντρων.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή κόπηκαν οι περισσότερες πικροδάφνες και καθαρίστηκαν τα παρτέρια εκατέρωθεν της οδού, ενώ σήμερα ξεκινά και η αποξήλωση του παλαιού ασφαλτοτάπητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot