FOLLOW US: facebook twitter

«Η κυβέρνηση έχει απαξιώσει το νοσοκομείο του Πύργου»

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:

-Λύση στο πρόβλημα της Παθολογική ζητά η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκ. Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Καράβι χωρίς πυξίδα είναι το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, αφού συνεχίζει να πορεύεται χωρίς διοικητή, με μόλις έναν μόνιμο παθολόγο και με μία κλινική covid, και με μόνο μέλημα του υπουργείου της 6ης ΥΠΕ τη διασπορά προσωπικού σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες και τον διορισμό αναπλ. διοικητή στη ΝΜ Κρεστένων.

Η Παθολογική Κλινική παραμένει ανοιχτή λόγω της καθημερινής μετακίνησης γιατρών από άλλε νοσοκομεία, κάτι που δυσκολεύει όμως τη διακίνηση των ασθενών αφού δεν υπάρχουν σταθεροί γιατροί που να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για να δίνουν εξιτήρια. Μέχρι και προχθές νοσηλεύονταν 80 ασθενείς, αριθμός που δείχνει πόσο σοβαρή είναι πλέον η κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, δήλωσε στην Πρωινή πως αυτή είναι περίπου η εικόνα που επικρατεί σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος στην Παθολογική σε μόνιμη βάση και όχι με «μπαλώματα» που διαιωνίζουν την ήδη οριακή κατάσταση.

«Πρέπει να βρεθούν παθολόγοι να στελεχώσουν την κλινική. Χωρίς Παθολογική δεν υφίσταται νοσοκομείο. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρχει και επίσημη διοίκηση για να θέσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε λύση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με γιατρούς 55 και 60 ετών να πρέπει τα ξημερώματα να δουν ένα έκτακτο πρόβλημα, να είναι διαρκώς στα Επείγοντα και ταυτόχρονα να έχουν την ευθύνη των νοσηλευόμενων στην Κλινική. Δεν έχουν τέτοιες αντοχές και δεν είναι αυτός ο ρόλος. Για αυτό υπάρχουν βαθμίδες στο ιατρικό προσωπικό, κάθε γιατρός έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, δεν μπορεί να βλέπει τα πάντα», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχουμε νοσοκομείο-φάντασμα. «Η κυβέρνηση δυστυχώς δείχνει πως έχει απαξιώσει τα περιφερειακά νοσοκομεία. Το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, μόνο στον Πύργο, αλλά παντού. ΑΝ δεν αλλάξει κάτι, θα κλείσουν όλα. Τώρα ακούω ότι συζητάνε να νομοθετήσουν την υποχρεωτική εξάμηνη θητεία αγροτικού γιατρού στα νοσοκομεία, δεν είναι λύσεις αυτές. Υπό αυτές τις συνθήκες δε θα μείνει γιατρός στο ΕΣΥ», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος