FOLLOW US: facebook twitter

Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής: Επιδοτήσεις 2020-Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής με έδρα τον Πύργο Ηλείας είναι ένας πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός με σκοπό την εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής μας .

Οι βασικές δραστηριότητες του συνεταιρισμού είναι η συγκέντρωση και η εμπορία αγροτικών προϊόντων της περιοχής  , όπως είναι η Μαύρη κορινθιακή σταφίδα , προϊόν ονομασίας προέλευσης και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο .

Επιπλέον ο συνεταιρισμός μας δραστηριοποιείται στην παροχή διαφόρων  υπηρεσιών προς τους αγρότες και παραγωγούς της περιοχής μας  . Τέτοιες είναι η συγκέντρωση , η καταχώρηση και η υποβολή  τιμολογίων αγροτικών προϊόντων  για την επιστροφή   Φ.Π.Α. , η δήλωση τριμηνιαίας κατάστασης παραλαβής γάλακτος προς τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για τους κτηνοτρόφους  της περιοχής μας, την ενημέρωση των μητρώων αιγοπροβάτων , την σύνταξη του αμπελουργικού μητρώου , υποβολή φακέλου των παραγωγών για ένταξη τους σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και προγράμματα ΟΕΦ.

Μία ακόμα βασική δραστηριότητα του συνεταιρισμού μας είναι η σύνταξη και υποβολή της  Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ( ΟΣΔΕ) δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

Με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έγινε από τις 28 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων στον ΟΣΔΕ για το 2020. Για άλλη μια χρονιά ο συνεταιρισμός μας σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας αναλαμβάνει τη σύνταξη και την υποβολή των αιτήσεων των παραγωγών, με σταθερά σημεία σύνταξης σε Πύργο, Ζαχάρω, Κρέστενα, Πελόπιο, Κάστρο ,Λάλα , Ανδρίτσαινα καθώς και σε διάφορες άλλες περιοχές με κινητά συνεργεία.

Η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή με χρήση της εφαρμογής υποβολή αιτήσεων κατόπιν εγγραφής στο on line σύστημα της ιστοσελίδας του Οργανισμού μέσω του κέντρου υποβολή δηλώσεων, που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για το σκοπό αυτό, αφού πρώτα εκδοθεί ο μοναδικός κωδικός υποβολής της αίτησης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή, ενώ για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, θα επιβάλλεται ποινή ύψους 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων). Σε περίπτωση καθυστέρησης στην υποβολή μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή σε περίπτωση υποβολής αίτησης από την Τετάρτη 10 Ιουνίου και μετά), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την σύνταξη της αίτησης  είναι :

1. Κωδικός εξουσιοδότησης σε πύλη.

2. Ταυτότητα – Βιβλιάριο τράπεζας ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

3. Για νέα ενοικιαστήρια πρέπει να έχετε  το Ε9 του ενοικιαστή.

4. Ολόκληρο το μητρώο αιγοπροβάτων ενημερωμένο ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ (για τους κτηνοτρόφους)

5. Ενοικιαστήρια μόνο όταν έχουν λήξει.

Καλούμε τους παραγωγούς να προσέλθουν στα σημεία σύνταξης και υποβολής των αιτήσεων ώστε να γίνει η διαδικασία καθώς και για επίλυση όποιων άλλων προβλημάτων ή απορίας έχουν από το έμπειρο προσωπικό μας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους γραφεία μας  στα εξής τηλέφωνα :

Πύργος 2621034264, 2621034403

Ζαχάρω 2625031227

Κρέστενα 2625022202

Πελόπιο 2624031418

Κάστρο 6907402020

Λάλα 6984170412

Επιτάλιο 6980914642


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος