FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε «πυρ» ο Εμφιετζόγλου για την Πατρών-Πύργου: Κατήγγειλε τον Καραμανλή στην Κομισιόν για δημιουργία καρτέλ

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:

Πράξη έκανε τελικά όσα είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της «Μηχανικής», Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, σχετικά με την Πατρών-Πύργου, καθώς κατήγγειλε τον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα όσα έχει αποφασίσει σχετικά με την Πατρών-Πύργου.

Η καταγγελία έγινε με γραπτή αναφορά προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγιεν και προς την Επίτροπο Ανταγωνισμού και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ, Βεστάγκερ,

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Εμφιετζόγλου κατήγγειλε τον Υπουργό ότι επιδιώκει τη διάλυση των υπογεγραμμένων νόμιμων συμβάσεων στο έργο της Πατρών – Πύργου, ώστε να αναθέσει ολόκληρο το έργο σε δικούς του εργολάβους, «οι οποίοι καταδικάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη δημιουργία καρτέλ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του οδικού έργου και την κατασπατάληση πόρων» και ότι «σχέδιό του αποτελεί η δημιουργία νέου άτυπου καρτέλ, το οποίο θα αναλάβει τα επόμενα Δημόσια Έργα με ελάχιστες εκπτώσεις, είτε με ειδικούς όρους».

Ο πρόεδρος της «Μηχανικής» ανέφερε επίσης ότι η ΕΕ οφείλει να μην επιτρέψει στον κ. Καραμανλή να προχωρήσει στη διάλυση  των εγκεκριμένων από την Κομισιόν και τη Βουλή Συμβάσεων καθώς και να ερευνήσει ενδελεχώς την καταγγελία του, καταδικάζοντας και επιβάλλοντας ποινές στους υπευθύνους.

Παράλληλα, επισήμανε πως οι εκπρόσωποι της Κομισιόν δήλωσαν ότι θα εξετάσουν με προσοχή τις καταγγελίες μας καθώς και ότι δεν έχουν δώσει έγκριση για τη διάλυση των Συμβάσεων της Πατρών – Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος