FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι εργασίες στα γήπεδα της Αγίας Βαρβάρας

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Έργο 530.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει πλέον η ανάπλαση των υποδομών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης. Ήδη οι μπασκέτες και το παλαιό τσιμέντο έχουν ξηλωθεί, ενώ σταδιακά εγκαθίστανται τα πρώτα μηχανήματα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ, που πέρασε από… σαράντα κύματα για να ξεκινήσει να εκτελείται.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους. Πέρασε από μεγάλες δικαστικές περιπέτειες μέχρι να φτάσει στη συμβασιοποίηση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Με την ολοκλήρωσή του, η πόλη του Πύργου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα αξιοποιηθεί από τη νεολαία μας, αλλά και γενικότερα από όλους τους δημότες για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μια μικρή γεύση παίρνουμε κάθε καλοκαίρι από το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνουν εθελοντές νέοι της περιοχής μας. Επιδίωξη του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των αθλητικών υποδομών και η δημιουργία νέων ώστε οι νέοι του τόπου μας να έχουν διέξοδο στον αθλητισμό».

Η παρέμβαση προβλέπει ανάπλαση σε όλο τον κοινόχρηστο χώρο, περίπου 7 στρέμματα, με κατάργηση του ενός από τα τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης, το οποίο χωροθετείται στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπλασης, και στη θέση του τη διαμόρφωση νέας ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου, επιφανείας 1.280 τ.μ. περίπου. Ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει τη φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν.

Η μελέτη προβλέπει την ενοποίηση των διαδρόμων κυκλοφορίας και συγκέντρωσης κοινού και επίστρωση των επιφανειών τους με κυβόλιθο, ενώ προβλέπεται η κατασκευή χώρου υπαίθριου καθιστικού, όπως και διαμόρφωση υπερκείμενης πέργκολας – καθιστικού, στον άξονα περιπάτου που ενώνει το αθλητικό κέντρο με την κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής. Όλες οι αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα και όλα τα συνθετικά δάπεδα θα είναι έτοιμα προς χρήση και θα παραδοθούν γραμμογραφημένα και στην χρωματική αποτύπωση της μελέτης. Συνολικά θα κατασκευαστούν δύο ενιαία δάπεδα γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot