FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπράτηση από την ΕΤΑΔ και μακροχρόνια μίσθωση

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Το πλάνο του δήμου Ζαχάρως για το Παρά Θίν’ Αλός

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Οι δικαστικές εξελίξεις δικαίωσαν τον δήμο Ζαχάρως σε σχέση με το παραλιακό τουριστικό περίπτερο «Παρά Θίν’ Αλός», αφού πλέον δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για να επαναλειτουργήσει στο προσεχές μέλλον.

Επειδή όμως οι χειρισμοί του πρόσφατου παρελθόντος από τον δήμο δεν είχαν επιτυχή κατάληξη, επιθυμία της σημερινής δημοτικής Αρχής είναι να μην εμπλακεί στη διαχειρίση του, παρά μόνο να υλοποιήσει έργα βελτίωσης που είναι στη δικαιοδοσία της.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» πως έχει μεταφέρει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) τη δική του άποψη για το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο ώστε να ωφελήσει την οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.

«Εμείς θεωρούμε πως πρέπει η ΕΤΑΔ να το δημοπρατήσει και να το παραχωρήσει σε ανάδοχο που θα το διαχειριστεί. Άποψή μου είναι ότι η παραχώρηση πρέπει να μακροχρόνια για να είναι βιώσιμη, ώστε να προσελκυστούν ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Έτσι θα είναι αποδοτικό και για αυτόν που θα το διαχειριστεί αλλά και για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ζαχάρως», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα συνδράμει σε ό,τι προβλέπεται.

«Εμείς ως δήμος είμαστε πρόθυμοι να πράξουμε ό,τι προβλέπεται στις αρμοδιότητές μας για να λειτουργήσει το κτίριο χωρίς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Σε συνεννόηση με την ΕΤΑΔ, είναι επιθυμία μας να αναβαθμίσουμε τα δίκτυα και τις υποδομές και τα συνοδευτικά έργα στην περιοχή, προκειμένου η πόλη να αποκτήσει ξανά το στολίδι της», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος