FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η παραλαβή σταφίδας στο Χάβαρι

Ημερομηνία: 25-08-2023 | Συντάκτης:

Ανοίγει τις αποθήκες η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι αποθήκες της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας «Εύφορη Γη»  στο Χάβαρι για την παραλαβή της κορινθιακής σταφίδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής και καθαρή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Χρήστος Βαλιανάτος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι είναι σημαντικό να είναι καλά αποξηραμένο το προϊόν, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την τιμή.

«Από τη Δευτέρα ξεκινάμε την παραλαβή της κορινθιακής σταφίδας στις αποθήκες μας στο Χάβαρι. Θέλω να τονίσω προς τους παραγωγούς ότι πρέπει να είναι καλά αποξηραμένη και ότι για να τη φέρουν στην οργάνωσή μας, πρέπει να κλείσουν ραντεβού με την Ομάδα γιατί θα μακινάρεται σε έναν έναν παραγωγό», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, ο κ. Βαλιανάτος επισήμανε πως αυτό θα φανεί στην πορεία, υπενθυμίζοντας ότι η παραγωγή θα είναι μικρότερη φέτος.

«Εμείς πέρυσι δώσαμε στο 1,25€ τη σταφίδα. Στόχος μας είναι πάντοτε να δίνουμε την καλύτερη τιμή στην αγορά και αυτό θα προσπαθήσουμε και φέτος. Η σταφίδα είναι προϊόν εμβληματικό και ταυτισμένο με την ιστορία της Ηλείας και παράλληλα με πολύ μεγάλη διατροφική αξία. Θα κάνουμε τα πάντα για να μη συρρικνωθεί και για να αναδειχθεί αφήνοντας ικανοποιητικό εισόδημα για τους παραγωγούς», είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος