FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά σύντομα η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου Καβασίλων

Ημερομηνία: 12-10-2021 | Συντάκτης:

-Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, τι προβλέπει η μελέτη


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε τροχιά συμβασιοποίησης μπαίνει η ανακαίνιση και διαμόρφωση του Πολιτιστικού Κέντρου Καβασίλων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πηνειού ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού και ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο την Κοινοπραξία «ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ-ΚΑΙΜΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», με έδρα την Πάτρα, η οποία κατέθεσε προσφορά με μέση έκπτωση 47,01% και τελική δαπάνη για την εκτέλεση του έργου, το ποσό των 201.311 ευρώ επί του αρχικού προϋπολογισμού 379.900 ευρώ.

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης και διαμόρφωσης του υφιστάμενου ισόγειου κτιρίου, επιφάνειας 356 τ.μ. που βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ, με σκοπό την επανάχρησή του και την αξιοποίησή του για την κάλυψη αναγκών εγκατάστασης κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τόσο της ΤΚ Καβασίλων όσο και του δήμου Πηνειού γενικότερα. Επίσης, οι εργασίες στοχεύουν στο να εξασφαλίσουν τη λειτουργική αυτονομία και την ενίσχυση της προσβασιμότητας του χώρου σε άτομα με αναπηρία.

Στο αντικείμενο της μελέτης που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πηνειού, περιλαμβάνονται οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου αλλά και ο εξοπλισμός της κεντρικής αμφιθεατρικής αίθουσας και του συνόλου των χώρων, ώστε να επιτευχθεί η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση. Οι εργασίες αφορούν τόσο το κτίριο του αμφιθεάτρου, όσο και τον χώρο του φουαγιέ. Αξίζει να σημειωθεί πω στην αμφιθεατρική αίθουσα θα κατασκευαστεί κεντρική σκηνή 80 τ.μ. η οποία θα αξιοποιηεί για την πραγματοποίηση παρουσιάσεων, διαλέξεων και την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων.

Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στον περιβάλλοντα χώρο, με πράσινο, πλακόστρωση, ρυθμιζόμενη σκίαση και περίφραξη του κτιρίου. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή και δευτερεύουσας εισόδου για μηχανοκίνητα οχήματα, που θα καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς βαρέων και ογκωδών φορτίων στον χώρο του αμφιθεάτρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος