FOLLOW US: facebook twitter

Καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Ηλεία

Ημερομηνία: 12-10-2021 | Συντάκτης:
Καθολική συμμετοχή Δασκάλων-Νηπιαγωγών, στο 95% των καθηγητών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Ηλεία

«Ούτε βήμα πίσω!»


– Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση χθες στην κεντρική πλατεία Πύργου και συμβολική διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια την ώρα εκδίκασης της Έφεσης
– «Κλειστά» τα Δημοτικά Σχολεία, ελάχιστες ώρες μάθημα στα Γυμνάσια- Λύκεια
– Συμμετείχαν μαθητές και εργαζόμενοι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ηλείας


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Αψηφώντας τη βροχή, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Ηλεία συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου αντιδρώντας στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που εκδικαζόταν η Έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική, πραγματοποιήσαν συμβολική συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ενώ στη συνέχεια δάσκαλοι και νηπιαγωγοί κατευθύνθηκαν στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στο πλευρό τους, βρίσκονταν δεκάδες μαθητές που διεκδικούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και την αποσυμπίεση των τάξεων στις οποίες στοιβάζονται 25-30 παιδιά εν μέσω πανδημίας καθώς και εργαζόμενοι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Νομού που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή δασκάλων και νηπιαγωγών ήταν καθολική και τα δημοτικά σχολεία της Ηλείας παρέμειναν κλειστά ενώ τεράστια ήταν και η συμμετοχή των καθηγητών που συμμετείχαν στην απεργία με αποτέλεσμα οι ώρες που λειτούργησαν Γυμνάσια και Λύκεια να είναι ελάχιστες.
Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στα δεκάδες καλέσματα για συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη απεργία ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και την αυτοαξιολόγηση, και σύμφωνα με τα στοιχεία είχε τη στήριξη και τη συμμετοχή του 95% των εκπαιδευτικών.

«Αντιδρούμε στην αξιολόγηση για την οποία δεν έχει κάνει κανένα διάλογο το υπουργείο Παιδείας» ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας Αντωνία Μπρή, συμπληρώνοντας ακόμα ότι δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα απ’ όσα οι εκπαιδευτικοί έχουν προτείνει όλο αυτό τον καιρό με έγγραφα τους. «Αντιδρούμε κυρίως για τον τρόπο με το οποίο γίνεται όλο αυτό. Η υπουργός Παιδείας, συνεχίζει το έργο της ακάθεκτη, με αυταρχισμό και με αλαζονεία σαν να πρόκειται να εκτελέσει ένα συμβόλαιο απέναντι στον κλάδο μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο «εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων». Η Υπουργός Παιδείας, όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων, αποφάσισε να σύρει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία. Το δικαστήριο ωστόσο δεν έκρινε την απεργία καταχρηστική, όπως ήλπιζε το ΥΠΑΙΘ, ούτε διέταξε την απαγόρευσή της απεργίας αποχής, αφού η απόφαση δεν κρίθηκε εκτελεστή. Η ΔΟΕ προσέβαλε την απόφαση του πρωτοδικείου, καταθέτοντας έφεση στην αρχική απόφαση. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, η απεργία αποχή είναι απολύτως νόμιμη και όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτήν είναι απόλυτα καλυμμένοι. Συνεχίζουμε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας, την απεργία-αποχή αγνοώντας τις πιέσεις και τις απειλές που εκτοξεύονται από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και από «πρόθυμα» «στελέχη εκπαίδευσης».

«Νέα απάντηση στην Κεραμέως»

Στη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έχουν δώσει την απάντηση στην Υπουργού Παιδείας. «Την πρώτη απάντηση η κ. Κεραμέως την πήρε με το 95% συμμετοχής στην απεργία- αποχή από τα σχέδια της για την αξιολόγηση και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Σήμερα (σ.σ. χθες) και με την απεργία μας απαντάμε εκ νέου στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ που προωθούν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν μέσα από τον παραπλανητικό τίτλο «αξιολόγηση», είναι να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Να διαχωρίσουν δηλαδή τα σχολεία σε «καλά» και «κακά», με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους, «αυτόνομα» να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Σχολεία που θα μας μετατρέψουν και εμάς και εσάς τους γονείς σε επαίτες! Θα ζητιανεύουμε από χορηγούς και δωρεές τα αναγκαία, αν θέλουμε να αξιολογηθούμε καλά! Σχολεία δηλαδή που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης και για τις ανάγκες της αγοράς! Και ξέρουμε πολύ καλά τι θα σημαίνει αυτό. Κακή αξιολόγηση… συγχώνευση… υποβάθμιση!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος