FOLLOW US: facebook twitter

Ξέχνα τις «βούτες»

Ημερομηνία: 23-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας οι «γριούλες μας ελιές», κατά πώς το λέει ο Ρίτσος, είναι άρρηκτα δεμένες με το τοπίο, η παραγωγή λαδιού με την οικονομία και η κατανάλωσή του με τη μεσογειακή διατροφή. Αυτό το πολύ βασικό προϊόν, ωστόσο, για κάθε σπιτικό, φέτος έγινε είδος εν ανεπαρκεία, ανεβαίνοντας σε τιμές δυσθεώρητες και δυσπρόσιτες για τη μέση οικογένεια. Ποιος φταίει και το ταπεινό λαδάκι έγινε περίπου χρηματιστηριακό προϊόν;

Ενώ από το χωράφι στο ράφι το λάδι φτάνει να κοστίζει χρυσάφι, η κυβέρνηση δηλώνει αναρμόδια να αναζητήσει την όποια λύση, αφήνοντας τους πολίτες και αυτή τη φορά έρμαιο των… έκτακτων φαινομένων της αγοράς.

Για μη σας κουράζω, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν καταλάβει πού έχει φτάσει η τιμή του λίτρου, πριν γίνει viral το θέμα μέσω των social media και μετά στα πιο ‘παραδοσιακά’ media.

Άρα;

Ξέχνα τις ‘βούτες’ που έκανες από παιδί, ξέχνα τα λαδερά με τη φέτα (γιατί εκτός του ελαιόλαδου, έχει εκτιναχθεί στα ύψη και η τιμή του τυριού αυτού) και γενικά, ετοιμάσου να αλλάξεις συνήθειες, γιατί η άνοδος της τιμής δεν αναμένεται να τελειώσει κάπου εδώ κοντά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia