FOLLOW US: facebook twitter

Ξαναζωντανεύει η παραλία του Καϊάφα!

Ημερομηνία: 16-05-2022 | Συντάκτης:

-«Πράσινο» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για ξαπλώστρες και ομπρέλες

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εποχές δεκαετίας ΄90 θα αναβιώσουν στον Καϊάφα, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια θα διεξαχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε τμήμα της παραλίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας άναψε «πράσινο», καθώς ενέκρινε το σχετικό αίτημα του δήμου Ζαχάρως για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και την άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης των λουόμενων σε τμήμα της παραλίας κατά μήκος της ακτογραμμής του Κυπαρισσιακού κόλπου στη θέση «Καζάρμα».

Το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας βρίσκεται δυτικά της Ε.Ο Πύργου-Κυπαρισσίας και της σιδηροδρομικής γραμμής. Η έκτασή του είναι 499,85 τ.μ και προτείνεται να τοποθετηθούν 44 ομπρέλες διαμέτρου 1,20μ. χωρίς πάκτωση και 88 ξαπλώστρες διαστάσεων 1,80 Χ 0,65μ., δηλαδή δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα.

Η έγκριση χορηγήθηκε με αυστηρές προϋποθέσεις, δεδομένης της ευαισθησίας του οικοσυστήματος του Καϊάφα. Ο δήμος θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα παραβιαστούν τα όρια της υπό παραχώρηση έκτασης και δεν θα καταγραφούν υπερβάσεις από τους εκμισθωτές, διαφυλάσσοντας παράλληλα τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της παραλίας.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρέμβαση με χειρωνακτικά ή μηχανικά μέσα στην παραλία, όπως η επίστρωση υλικού, η εκσκαφή, ή η διαμόρφωση ή εξυγίανση του εδάφους, ενώ ο Δήμος Ζαχάρως και οι μισθωτές του θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της καθαριότητας στην παραλία. Μετά το πέρας της θερινής περιόδου ο χώρος θα πρέπει να περιέλθει στην προηγούμενη μορφή του.

Σημαντική υποχρέωση του δήμου είναι, σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, να περισχοινίσει για λόγους προστασίας το χώρο γύρω από τον πυργίσκο και να τοποθετήσει πινακίδα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για την απαγόρευση προσέγγισης των λουομένων σε αυτόν για την αποφυγή ατυχήματος.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, εξέφρασε με δήλωσή του στην «Πρωινή» την ικανοποίησή του για την έγκριση, τονίζοντας ότι θα προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για εγκατασταθούν οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έγκριση που πήραμε και σύντομα θα προβούμε στη δημοπράτηση, για να ξαναζωντανέψει η παραλία του Καϊάφα μετά από αρκετά χρόνια», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος