FOLLOW US: facebook twitter

Ξαναζητούνται γιατροί στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:

-Επαναπροκηρύσσονται θέσεις για Παθολογική και ΜΕΘ

-Στην Αμαλιάδα μέσω… 6ης ΥΠΕ χειρουργός με «μπλοκάκι»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων γιατρών ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, μήπως και προκύψει ενδιαφέρον για την κάλυψη των κενών θέσεων, αφού και η τελευταία προκήρυξη του Αυγούστου απέβη «άγονη».

Τα κενά είναι τεράστια πλέον στο νοσοκομείο, αφού και οι επτά οργανικές θέσεις  ειδικότητας Παθολογίας είναι όλες κενές. Επίσης, από τις επτά οργανικές θέσεις για τη ΜΕΘ μόνον οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας, δύο έχουν προκηρυχθεί με την αριθμ.πρωτ. 20691/5-8-22 προκήρυξη στο βαθμό του Διευθυντή και ΕΒ΄ και αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ τρεις παραμένουν κενές.

Τέλος, για το Τμήμα ΩΡΛ προβλέπονται δύο  οργανικές θέσεις εκ των οποίων καλυμμένη είναι η μία από Επιμελητή Α΄, καθώς ο Συντονιστής Διευθυντής του τμήματος παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης.

Με δεδομένη την τεράστια έλλειψη του Νοσοκομείου Πύργου σε ιατρούς και με δεδομένο ότι κάποιες θέσεις έχουν προκηρυχθεί και απέβησαν άγονες λόγω έλλειψης υποψηφίων, προτάθηκε η αποστολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την προκήρυξη μίας κενής οργανικής θέσης, ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Διευθυντή, μίας κενής οργανικής θέσης, ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄, δύο κενές οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας για τη ΜΕΘ στον βαθμό των Επιμελητών Α’ και μίας κενής οργανικής θέσης, ειδικότητας ΩΡΛ στον βαθμό του Διευθυντή.

Ζητείται χειρουργός με μπλοκάκι για το Νοσοκομείο Πύργου

Μέσα σε όλα αυτά, αναζητείται εκ νέου χειρουργός με «μπλοκάκι» για να στελεχώσει τη Χειρουργική Κλινική, καθώς ο γιατρός που είχε συνάψει σύμβαση με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, δεν ήθελε να συνεχίσει και μετά τη λήξη της σύμβασής του.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με email στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, υπέγραψε σύμβαση απευθείας με την 6η ΥΠΕ, η οποία αξιολόγησε τις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας της Ηλείας και έκρινε ότι πρέπει να τον διαθέσει στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας καλύπτοντας την αμοιβή του από τον δικό της προϋπολογισμό και ικανοποιώντας το επίμονο αίτημα της αναπλ. διοικήτριας της ΝΜ Αμαλιάδας, κ. Αγγελάκου.

Για αυτόν τον λόγο, το ΔΣ του Νοσοκομείου Πύργου, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών που έχουν προκύψει στη Χειρουργική Κλινική της Ν.Μ. Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αλλά και συνταξιοδότησης ενός γιατρού αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα στην 6η ΥΠΕ για να εγκριθεί η έναρξη συνεργασίας, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, με ιδιώτη ιατρό ειδικότητας Χειρουργικής, πλήρους απασχόλησης, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν. 4275/2022.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για την κάλυψη της μισθοδοσίας του ιδιώτη ιατρού, για αυτό και το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Προϊσταμένης του τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του ιδρύματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος