FOLLOW US: facebook twitter

«Θέλουμε την Ολυμπιακή Γη κέντρο του παιδικού αθλητισμού»

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:

Την Αρχ. Ολυμπία και την Ήλιδα επισκέφθηκε το προεδρείο της ICG

-Tι δήλωσε στην «Πρωινή» ο Νίκος Τζανάκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η στρατηγική συμμετοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στον παγκόσμιο παιδικό αθλητισμό και η συνεργασία δήμων σε επίπεδο Ηλείας και περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη φιλοξενία τέτοιων αγώνων  ήταν οι κύριες επιδιώξεις των συναντήσεων που έκανε σε Ολυμπία και Ήλιδα το προεδρείο της οργάνωσης «Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children’s Games), αποτελούμενο από τον πρόεδρο Igor Topole, τους αντιπροέδρους Chul Won Shin και Avi Bendenisti και τον γ.γ. Hugh Waters και συνοδευόμενο από τον Νίκο Τζανάκο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τα μέλη του προεδρείου ξεναγήθηκαν στους ιερούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αμαλιάδας και συναντήθηκαν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Ρόη Αντωνοπούλου και Πέτρο Γιαννακόπουλο, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Ολυμπισμού  & Αθλητισμού, Δημ. Νικολακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Ήλιδας, Ευγένιο Αστερή, και τον διευθυντή του Φεστιβάλ, Βασίλη Καψή.

Στις συζητήσεις τους αναλύθηκε αρχικά η δυνατότητα παιδιών από την περιοχή να συμμετάσχουν στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2023 στη νότια Κορέα, καθώς σε έναν μήνα θα σταλούν οι σχετικές προσκλήσεις και θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη προετοιμασία, καθότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν διεθνείς παιδικοί αγώνες στην Ολυμπιακή Γη από το 2025 και μετά (για το 2023 και το 2024 είναι προγραμματισμένοι ήδη σε Νότια Κορέα και Μεξικό), έπειτα από συνεργασία της Περιφέρειας με τους ενδιαφερόμενους δήμους, προκειμένου να μπει η Ηλεία στον χάρτη του παγκόσμιου Παιδικού Αθλητισμού.

Ο Νίκος Τζανάκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ της ICG, δήλωσε  στην «Πρωινή» ότι επιθυμία του είναι η Ολυμπία να μετατραπεί σε στρατηγικό σύμμαχο για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

 «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι η πρώτη συνεδρίαση της νέας εκτελεστικής επιτροπής έγινε στην Ελλάδα μετά από εισήγησή μου, γιατί υπήρξε ανταπόκριση και έγιναν συναντήσεις με τους δήμους Αθήνας, Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας. Στόχος μας είναι να γίνει κατανοητό από τους φορείς πόσο σημαντική υπόθεση είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως στον παιδικό αθλητισμό. Εμείς λειτουργούμε συμπληρωματικά στο αντικείμενο της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ασχολούμαστε με τις ηλικίες 12-15. Ο πρόεδρος μας συναντήθηκε με τον Τόμας Μπαχ και συζήτησε την πρόθεση του προέδρου της ΔΟΕ να έρθει στην Κορέα και να κηρύξει την έναρξη των αγώνων. Το εγχείρημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και θέλουμε η Ελλάδα και πιο πολύ η Αρχαία Ολυμπία να μπει ως στρατηγικός σύμμαχος. Επιθυμία μας είναι καταστήσουμε την Αρχαία Ολυμπία στρατηγικό σημείο για τον παγκόσμιο παιδικό αθλητισμό», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Τζανάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος