FOLLOW US: facebook twitter

Ξανά στην Ηλεία κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για εμπρησμούς – Προβληματίζει η νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Κορυφής

Ημερομηνία: 02-09-2021 | Συντάκτης:

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Κορυφής, αλλά αυτή τη φορά προς την περιοχή του δήμου Ήλιδας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Πύργου και της Αμαλιάδας. Το μέτωπο ήταν μεγάλο και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για την οριοθετήσουν και να τη θέσουν υπό έλεγχο, καθώς το σημείο δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

Στη φωτιά επιχείρησαν  10 οχήματα με 20 άνδρες, με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλη Σολδάτο, καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πύργου και Ήλιδας.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Η πυρκαγιά προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία στις τάξεις του Σώματος, καθώς η ώρα που εκδηλώθηκε, οδηγεί στην εκδοχή του ηθελημένου εμπρησμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στην Ηλεία βρίσκεται από χθες Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από Πάτρα και Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες του Ανακριτικού της ΠΥ Πύργου για το αν το προχθεσινό συμβάν σχετίζεται με τις άλλες δυο φωτιές που έχουν εκδηλωθεί μέσα στο καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή της Κορυφής και για τον εντοπισμό υπόπτου ή υπόπτων.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

Όπως ανέφεραν στην «Πρωινή» πηγές της Πυροσβεστικής, η περιοχή της Κορυφής έχει μπει στο στόχαστρο εμπρηστών, δίχως να μπορούν προς το παρόν να διευκρινιστούν τα κίνητρά τους.

«Είμαστε στο 6-0 από την αρχή του έτους. Εξι φωτιές στην Κορυφή μέσα στο 2021. Η εκτίμησή μας είναι ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι το δάσος, διότι εκεί εντοπίζονται οι ενάρξεις των πυρκαγιών», τονίστηκε στην Πρωινή.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος