FOLLOW US: facebook twitter

Ξανά με ακτινολογικό το Γ.Ν. Κρεστένων

Ημερομηνία: 22-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Και έπεται συνέχεια με την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες – Τον άλλο μήνα τοποθετείται και Παθολόγος

 

Μετά από τρία χρόνια λειτουργεί ξανά από χθες το ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Κρεστένων. Μια βλάβη που είχε παρουσιαστεί είναι αποτελέσει την αφορμή να κλείσει ουσιαστικά το τμήμα, σε μια περιοχή που το είχε πάρα πολύ ανάγκη. Παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, έγινε η παρουσίαση του τμήματος στους εκπροσώπους του Τύπου, σε κλίμα ευφορίας που επιτέλους φαίνεται να γίνονται θετικά βήματα και πάλι στο νοσοκομείο Κρεστένων που τα τελευταία χρόνια είχε απαξιωθεί.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Κρεστένων Γιάννης Χουζούρης χαρακτήρισε ευχάριστη τη μέρα αυτή που παρέχεται ξανά πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον χώρο των ακτινοδιαγνώσεων με την επαναλειτουργία του εξοπλισμού. “Ήταν ένα μηχάνημα το οποίο είχε βλάβη εδώ και χρόνια κι είχε μείνει έτσι. Εμείς προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε και να πάρουμε πάλι τις άδειες και να καλύψουμε και τις οικονομικές ανάγκες από πλευράς του προϋπολογισμού για διετή συνεχή λειτουργία του ακτινολογικού αλλά και του μικροβιολογικού που είναι ακριβώς δίπλα στην νέα πτέρυγα, που παλιά ονομαζόταν Κέντρο Υγείας, ενώ σήμερα το λέμε νέα πτέρυγα το οποίο να φιλοξενεί τον κόσμο και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η διετής λειτουργία του καλύπτεται με δύο επικουρικούς ιατρούς ΤΕ, που εντός των μηνών θα τοποθετηθούν κι αυτοί. Δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζονται και θέλει συνεχή πάλη.  Προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά σε γιατρούς. Δυστυχώς το κοινωνικό κράτος θέλει μία συνεχή και έντονη σύγκρουση και με συμφέροντα και με το κράτος των Αθηνών για να μεταφέρει πόρους στην επαρχία” σχολίασε ο κ. Χουζούρης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου τοποθετείται Παθολόγος, ειδικότητα που δεν υπάρχει σήμερα στην πρωινή βάρδια για τη συνταγογράφηση και την κάλυψη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας. Η στέγη του κτιρίου θα επισκευαστεί έως το Μάρτιο, ενώ προχωρά και η μελέτη για τη μονάδα ψυχοκινητικής αποκατάστασης που αναμένεται να παραδοθεί από το μελετητικό γραφείο, προς υπογραφή στο Υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προχωρήσει η έγκριση μελέτης και η έναρξη της προκήρυξης. Καλώς εχόντων των πραγμάτων τα έργα ίσως ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. “Με την λειτουργία της μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με 16 ασθενείς με λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου με την κάλυψη των κενών από γιατρούς και υπόλοιπο μη ιατρικό προσωπικό έτσι ώστε να λέμε ότι σταθεροποιήθηκε η πρωτοβάθμια όπως λέμε σήμερα αλλά και ότι αναπτύσσεται η επόμενη 5ετία” σημείωσε ο κ. Χουζούρης

Δ. Μπαξεβανάκης: «Οι εξαγγελίες γίνονται πράξη»

Ο βουλευτής κ. Μπαξεβανάκης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε σημαντική τη στιγμή της επαναλειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος, μετά από 3,5 χρόνια και επισήμανε πως “… αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να την πιστώσουμε στον διοικητή κ. Χουζούρη καθώς οι έντονες προσπάθειες του οποίου φαίνεται ότι είναι και αποτελεσματικές. Βλέπουμε την πρώτη φάση της επαναλειτουργίας και αναμένουμε σε πολύ σύντομο διάστημα η εμφάνιση να μην γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά με ψηφιακά μέσα τα οποία ήδη είναι στο νοσοκομείο. Η στελέχωση με Παθολόγο όπως είπε και ο διοικητής θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα και πιστεύω ότι η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων της περιοχής και κυρίως του ορεινού όγκου από σήμερα ίσως είναι λίγο μικρότερη καθώς φαίνεται ότι οι εξαγγελίες γίνονται πράξη το επόμενο στοίχημα είναι η έναρξη κατασκευής της μονάδας αποκατάστασης που νομίζω ότι είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει θέσεις στον εαυτό του ο διοικητής και η διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Νομίζω ότι σύντομα θα είμαστε ξανά εδώ μαζί σας στο ξεκίνημα των εργασιών για την λειτουργία της μονάδας” σημείωσε ο κ. Μπαξεβανάκης.

Ο χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος Αντώνης Ροβολόπουλος, ανέφερε πως “… έως τώρα έχουμε κάνει 10 ακτινογραφίες σε πολίτες και στόχος είναι να εξυπηρετούνται οι ασθενείς από τα περίχωρα.  Ευχαριστούμε τον κόσμο για την βοήθεια του” σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος