FOLLOW US: facebook twitter

Όταν πυροβολείς τα πόδια σου…

Ημερομηνία: 22-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Όλα καλά, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Η ειλικρίνεια άλλωστε, γενικώς ως αρετή, δεν συνιστά μόνο αξιόλογο προσόν αλλά και καίρια συνθήκη μακροημέρευσης για όποιον την κατέχει. Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα, για τα οποία όλοι οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή η ειλικρίνεια αποτελεί προαπαιτούμενο για να διασωθεί αυτό στο οποίο πολιτικά πιστεύουμε.

Κατά συνέπεια και με το χέρι στην καρδιά, το πλήθος το οποίο συγκεντρώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα ήταν αρκετά μεγάλο. ‘Όχι ιδιαίτερα μεγάλο και σίγουρα ούτε κατά διάνοια όσο μεγάλο προπαγάνδιζαν οι διοργανωτές. Επίσης, τα πούλμαν τα οποία κατέφθασαν από κάθε γωνιά της επικράτειας υπολογίζονται σε τριακόσια αλλά ακόμη κι αν ήταν παραπάνω, αποκλείεται να προσέγγισαν την εξωπραγματική εκτίμηση των ίδιων, που έκαναν λόγο για τρεις χιλιάδες λεωφορεία.

Δεδομένο δεύτερο: Αυτός τέλος πάντων ο κόσμος ο οποίος σύρρευσε στο Σύνταγμα σίγουρα δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι στο σύνολό του μάζα ακροδεξιών στοιχείων. Υπάρχουν βεβαίως φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες πιστοποιούν την δράση φασιστών, όπως προπηλακισμούς αλλά και επιθέσεις σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και πολιτικούς με κλωτσιές, ρόπαλα, ακόμη και με κατσαβίδια. Το να πιστώνεις όμως έναν τόσο υπολογίσιμο αριθμό συγκεντρωμένων συλλήβδην στην ακροδεξιά συνιστά εγκληματική ηλιθιότητα καθώς αποτελεί δώρο στους ακραίους, οι συγκεντρώσεις των οποίων συνήθως δεν ξεπερνούν τα τριακόσια με χίλια άτομα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, στο Σύνταγμα βρέθηκαν και γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, και κάθε λογής άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα δεν πρέπει να είχαν βρεθεί ξανά σε διαδήλωση και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά. Χώρια που και στατιστικά να το πάρεις, ένα ποσοστό των συγκεντρωμένων έχουν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένο τρίτο και τελευταίο: Με αφορμή το «ντου» που επιχειρήθηκε από ακραία στοιχεία -για την ιδεολογική ταυτότητα των μπαχαλάκηδων δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά- στη Βουλή, έγινε αδικαιολογήτως εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το πλήθος. Όπως πάντα, αυτή ήταν μία εξαιρετικά ανεύθυνη κίνηση από την μεριά της αστυνομίας καθώς έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Συμπέρασμα: Η Αριστερά δεν τα έχει ανάγκη όλα αυτά. Όπως επεσήμανε πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός ο χώρος δεν προέκυψε χθες. Έχει μεγάλη ιστορία και τεράστια συνεισφορά στους αγώνες για τα δικαιώματα του λαού, την δημοκρατία και την ελευθερία. Η Αριστερά δεν φοβάται τον λαό. Τον ακούει και έχει αποδείξει ιστορικά πως η ακοή της σπανίως λανθάνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος