FOLLOW US: facebook twitter

Χαιρετισμός Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με το βλέμμα μας στραμμένο σε ένα από τα πιο δυναμικά στοιχεία που θα αλλάξουν το προφίλ και θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια στον δήμο του Πύργου, αυτό του πολιτισμού, έχοντας ως στόχο να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα δώσουν ένα ισχυρό στίγμα που θα αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη, αγκαλιάζουμε τον σημαντικό θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, που με την διαχρονικότητα και τον καλλιτεχνικό και κυρίως τον εκπαιδευτικό του ρόλο, ανοίγει νέους ορίζοντες δημιουργίας και έκφρασης στον πιο απαιτητικό και ταυτόχρονο ελπιδοφόρο «κριτή» της δικής μας προσπάθειας: τα παιδιά και τους νέους.

Ένα φεστιβάλ που καλλιεργεί την τέχνη, ενισχύει την δημιουργικότητα και αναπτύσσει την επικοινωνία χωρίς σύνορα και διακρίσεις, δίνοντας το πιο σημαντικό μάθημα μέσα από την πράξη και την διάδραση, αυτό της παραγωγής πολιτισμού βασισμένου σε αξίες, ζωντάνια, φαντασία και γνώση.

Η πόλη του Πύργου 22 χρόνια τώρα αποτελεί την έδρα του Φεστιβάλ και τις ημέρες της διεξαγωγής του μετατρέπεται σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό πλατό, ένα εργαστήριο τέχνης, ένα αμφιθέατρο εκπαίδευσης για τα παιδιά της πόλης και από όλο τον κόσμο, που με ζωντάνια  και  ταλέντο  συμμετέχουν  στην  μεγαλύτερη  νεανική  και  παιδική  κινηματογραφική γιορτή της χώρας.

Για μία ακόμη χρονιά, τα παιδιά θα γυρίσουν τις δικές τους ταινίες, υιοθετώντας ρόλους μπροστά και πίσω από την κάμερα. Στο πέρασμα του χρόνου, το Φεστιβάλ κατάφερε να καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, συνδυάζοντας τον ψυχαγωγικό με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Και αυτό δεν μπορεί παρά να γεννά και διατηρεί απόλυτη την δική μας ευθύνη να υποστηρίξουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του, το δικαίωμα και την πηγαία ανάγκη των παιδιών να έχουν ανοιχτούς του ορίζοντες ώστε το βλέμμα τους να μπορεί να φτάσει στο άπειρο του κόσμο, να ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που θα τους παραδώσουμε και να αποκτούν τα εφόδια για να το κάνουν πράξη.

Αποδεχόμενος την γενική ομολογία ότι η εικόνα αποτελεί την νέα γλώσσα επικοινωνίας, ο Δήμος Πύργου παραμένει συνοδοιπόρος τους και θα προσπαθήσει να «ντύσει» αυτή την εικόνα με φως και χρώμα, με αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Τάκης Αντωνακόπουλος-Δήμαρχος Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος