FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Χαράλαμπος Βιλαέτης και ο άγνωστος αγώνας του»: Παρουσίαση βιβλίου του Γ. Κουρκούτα από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για την προβολή του 1821

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το νέο βιβλίο για τον αγνοημένο Ήρωα της Ηλείας «Ο Χαράλαμπος Βιλαέτης και ο άγνωστος αγώνας του»,  από το Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ανάδειξη και Προβολή του 1821 στην Ηλεία Γιώργο Κουρκούτα, θα  παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση αύριο  Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας Πύργου.

Με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «Απόλλων» και την ενίσχυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας πραγματοποιήθηκε μία σημαντική έκδοση που προβάλλει την μορφή και την δράση ενός Ηλείου ήρωος του 1821. Πρόκειται για μία μορφή που δεν έχει προβληθεί δεόντως και δεν έχει καταλάβει την κατάλληλη θέση στην Πανελλήνια Ιστορία. Αυτός είναι ο Χαραλάμπης Βιλαέτης, γόνος ιστορικής οικογένειας του Πύργου Ηλείας, που την πλούσια δράση του για την Ελλάδα επισφράγισε με την ηρωική του θυσία τον Μάιο του 1821 στην ιστορική μάχη του Λαντζοΐου (10 Μαΐου 1821).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος