FOLLOW US: facebook twitter

“Ξαφνικός θάνατος” του επαρχιακού τύπου η κατάργηση των δημοσιεύσεων!

Ημερομηνία: 21-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει μόνιμη και οριστική λύση ρυθμίζοντας ένα κατάλοιπο μνημονιακής υποχρέωσης που απειλεί να εξαφανίσει όλες τις επαρχιακές εφημερίδες

Με την “πλάτη στον τοίχο|, βρίσκεται αυτή τη στιγμή όλος ο περιφερειακός Τύπος της χώρας που ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις  συνδικαλιστικές ενώσεις των Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και να δώσει μόνιμη λύση στο ζήτημα των υποχρεωτικών κρατικών δημοσιεύσεων στον Τύπο.

Πρόκειται για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου όλων των εφημερίδων και επιχειρήσεων τύπου της ελληνικής περιφέρειας  από την έκβαση του οποίου εξαρτάται και η επιβίωσή τους. Αν και τα μνημόνια ανήκουν στο παρελθόν, εν τούτοις εξακολουθεί να αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους, κατάλοιπο μνημονιακής υποχρέωσης, που θέλει την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των  δημοσιεύσεων, από τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια συντηρείται ο επαρχιακός τύπος και  έχουν διασωθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίες.

 Στο τέλος της χρονιάς εκπνέει μια ακόμη από τις πολλές παρατάσεις που δίνονται συνεχώς από το 2016 (!), στο καθεστώς των υποχρεωτικών κρατικών δημοσιεύσεων που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις (προκηρύξεις διαγωνισμών κλπ) στον έντυπο περιφερειακό τύπο της χώρας.  Έτσι εφόσον η κυβέρνηση δεν αναστρέψει αυτήν την απόφαση από  1/1/24 οι δημοσιεύσεις αυτές καταργούνται!

Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι  συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό  κορβανά, δεν είναι δώρο ή επιχορήγηση προς τον Περιφερειακό Τύπο  αλλά ζήτημα διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για πράξεις και αποφάσεις της διοίκησης που αφορούν έργα, προμήθειες και υπηρεσίες του δημοσίου, δηλαδή διαχείριση και κατανομή του δημοσίου χρήματος. Η δημοσίευσή τους είναι εν τέλει ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας!

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί κατ’ επανάληψη για την διατήρηση και μονιμοποίηση των δημοσιεύσεων που  αποτελούν σήμερα έναν βασικό οικονομικό πόρο για όλες τις επιχειρήσεις τύπου της ελληνικής περιφέρειας, για τις περισσότερες μάλιστα, τις πιο μικρές, αποτελούν το κύριο έσοδό τους. Τυχόν κατάργησή τους θα σημάνει και το οριστικό τέλος των περισσότερων επιχειρήσεων του επαρχιακού τύπου και την  απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας! Ο περιφερειακός τύπος θα καταρρεύσει μέσα σε ένα μήνα!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot