FOLLOW US: facebook twitter

Βραδυφλεγής «βόμβα» στο νερό!

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Aνέφικτος ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Συνδέσμου Ερυμάνθου λόγω χρέους πάνω από 3 εκατ.€ στη ΔΕΗ

-Λαϊκισμός η κατάργηση του τέλους 3 ευρώ, τόνισε σε ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος Ν.Κοτσώνης

-Αναμένεται συνέντευξη Τύπου από Λιακόπουλο και Κυριαζή για τη σημερινή κατάσταση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε… βραδυφλεγή βόμβα εξελίσσονται τα οικονομικά δεδομένα του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Στον προϋπολογισμό του 2024, που ψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα,  δεν έχει συμπεριληφθεί ο κωδικός της δαπάνης που αφορά υποχρεώσεις του συνδέσμου προς τη ΔΕΗ από παλαιότερα έτη, διότι όπως επισημαίνεται «η αποτύπωση της πραγματικής οφειλής είναι αδύνατη στα πλαίσια ισοσκέλισης του παρόντος προϋπολογισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», οι οποίες επιβεβαιώνουν την πρόσφατη αναφορά του πρώην προέδρου του Συνδέσμου, Νίκου Κοτσώνη περί διόγκωσης των χρεών, οι οφειλές προς της ΔΕΗ ενδέχεται να έχουν υπερβεί τα τρία εκατ. ευρώ!

Ο κ. Κοτσώνης είχε επισημάνει πως η κατάργηση του μηνιαίου τέλους Ερυμάνθου, ύψος τριών ευρώ, από την προηγούμενη δημοτική αρχή Πύργου, δημιούργησε οικονομική ανισορροπία εσόδων-εξόδων κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «λαϊκιστική και μάλιστα χειρίστου είδους γιατί αποσκοπεί στην υφαρπαγή ψήφου και μόνο, και όχι στη βελτίωση του οικονομικού άρα και βιοτικού επιπέδου των πολιτών», σημειώνοντας ότι όταν αφαιρείται ένας φόρος που εξοφλεί υποχρεώσεις, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη οικονομική «τρύπα» αν δεν αντικατασταθεί με ισοδύναμο έσοδο, διότι οι πολίτες-καταναλωτές θα «φορτωθούν» και τους τόκους.

Αν συνυπολογιστεί και το παλαιότερο χρέος 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, το ταμείο του Συνδέσμου έχει συσσωρευμένες οφειλές προς τη ΔΕΗ τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες ενδέχεται να έχουν αυξηθεί κι άλλο λόγω της ενεργειακής κρίσης, των αυξημέων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και της υψηλής κατανάλωσης νερού τους θερινούς μήνες.

Τόσο ο νέος πρόεδρος Βασίλης Λιακόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος Νώντας Κυριαζής μελετούν προσεκτικά τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο ως προς τα χρέη και αναμένεται να μιλήσουν αναλυτικά για τη σημερινή κατάσταση σε επίσημη συνέντευξη Τύπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot