FOLLOW US: facebook twitter

Βόλεϊ/Κόροιβος: Μαθαίνει αν θα προβιβαστεί στην Α2

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ε.Ο.ΠΕ. ανάρτησε την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος Pre League Ανδρών για τη σεζόν 2020-2021 και πλέον ο Κόροιβος βρίσκεται πολύ κοντά στο να μάθει αν τη νέα σεζόν θα παίζει στη Β΄ ή στην Α2 Εθνική. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος Pre League Ανδρών αναφέρει ότι τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην νεοσύστατη Pre League Ανδρών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εάν επιθυμούν να αγωνιστούν σε αυτή, μέχρι αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου. Τα σωματεία αυτά, σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να αγωνιστούν στην Pre League, μπορούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία, εκτός της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου. Έτσι, ο Κόροιβος προς το τέλος της εβδομάδας θα μάθει τις δηλώσεις συμμετοχής στην Pre League και αν θα υπάρξουν κενές θέσεις στην Α2 Εθνική.

Τα σωματεία της Α2 Εθνικής

Όπως αναφέρει η Γενική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων, ο χρόνος διεξαγωγής της Α2 Εθνικής είναι από 3/10/2020 μέχρι 16/5/2021. Εάν δεν δημιουργηθεί η Pre League (ο αριθμός συμμετοχών πρέπει να είναι τουλάχιστον 8), δικαίωμα συμμετοχής έχουν 32 ομάδες:

Α’ Ζώνη: ΑΕΚ Αθηνών, Α.Σ. Άθληση, Α.Ο. Αιγιαλέων, Άρατος Κιάτου, Α.Ε. Αρμενίων, Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, Γ.Ε. Ηρακλείου, Α.Ο. Καλαμάτα 80, Α.Σ. Κέρκης, Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, Α.Ε.Π. Ολυμπιάς, Α.Σ. Πανερυθραϊκος, Γ.Σ. Πανιώνιος, Γ.Σ. Πετρούπολης, ΣΦΑΜ Φοίβος, ΣΦΠ Χανίων.

Β’ Ζώνη: Α.Σ. Άθλος, Α.Σ. Άρης, ΦΕΣ Αριστοτέλης, ΑΣΑ Έβρος, Ένωση Τούμπας, Α.Σ. Ερμογένης, ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας, ΣΠΑ Καρδίτσας, ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής, Α.Σ. Μακεδονικός, Γ.Σ. Πανηπειρωτικός, Α.Ε.Ν. Πανοράματος, Πήγασος Πολίχνης, ΣΦΚ Πιερικος, ΑΠΣ Φθια, ΧΑΝΘ.

Ο αριθμός των ομάδων δύναται να αυξηθεί έως 36 (18 σε κάθε όμιλο), εφόσον με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ χορηγηθεί σε ομάδα/ες συμμετοχή στην κατηγορία με wild card. Στην περίπτωση που δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών, ο ανώτερος αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, μειώνεται ανάλογα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος