FOLLOW US: facebook twitter

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κρέστενα του βιβλίου “Ο Επιμένων 80s” της Δ. Σταθοπούλου

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι Εκδόσεις iWrite και η Δήμητρα Σταθοπούλου παρουσιάζουν την Παρασκευή στην Κρέστενα στο “Εμπλεξα καφε”, στις 7.30 το απόγευμα τη νέα pop κοινωνιολογική μελέτη της με τίτλο «Ο Επιμένων 80s».

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσει ο Γιάννης Νικολόπουλος (δημοσιογράφος, Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου) και ο Τάκης Δημητρουλόπουλος (πρώην Νομάρχης, πρώην Βουλευτής Νομού Ηλείας).

Το βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνονται οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στην ταυτότητα του Έλληνα, μέσα από χαρακτηριστικές τηλεοπτικές διαφημίσεις της δεκαετίας του 1980. Είναι η διαφήμιση ο καθρέφτης της κοινωνίας ή η κοινωνία καθορίζει το ύφος της διαφήμισης;

Στο βιβλίο μελετώνται σαράντα εμβληματικές τηλεοπτικές διαφημίσεις της δεκαετίας του ’80 και αναλύεται ο τρόπος, με τον οποίο αυτές αφενός συμβολοποίησαν τις μεταβολές των κοινωνικών και οικονομικών ταυτοτήτων της εποχής και αφετέρου επηρέασαν τους καταναλωτές όλων των ηλικιών, διαμορφώνοντας τις αγοραστικές τους προτιμήσεις και δημιουργώντας συγκεκριμένα πρότυπα “χαρακτήρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος