FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαίνια με τον διεθνούς φήμης ζωγράφο, Γ. Αδαμάκο και την έκθεση του “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

Πυρετώδεις προετοιμασίες από τον “Επί της Αλός Πολιτιστικό Σύλλογο” για το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου στο αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου στις 18 Ιουνίου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με ένα μεγάλο καλλιτεχνικό και εικαστικό γεγονός ξεκινά το Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου που διοργανώνει φέτος για 3η συνεχή χρονιά, ο δραστήριος “ Επί της Αλός Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου” που ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για να κάνει για μια ακόμα χρονιά την διαφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Πύργου. Έχοντας πλέον ως παρακαταθήκη, τις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ του, στον υπέροχο κτίριο και τον Ηχόκηπο του αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου, φέτος το καλοκαίρι βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Έτσι, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκος, που έλκει την καταγωγή του από το Επιτάλιο, τιμά με την παρουσία του τον τόπο καταγωγής του εγκαινιάζοντας την έκθεση με δικά του έργα με τίτλο «Διαδρομές». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί και θα εγκαινιάσει ταυτόχρονα τον νέο εκθεσιακό χώρο-gallerie- του πολυχώρου πολιτισμού «Επί της αλός» στο αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου 2022 στις 20:30 παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι φίλοι της Τέχνης και συμπατριώτες του.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Επιταλίου, “χτίζεται” με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα ανακοινωθεί στο σύνολό του από τον Επί της Αλός Πολιτιστικό Σύλλογο, που αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον αναδείξουν. Ήδη οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του πανέμορφου κήπου του αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου που θα υποδεχθεί τον κόσμο στις εκδηλώσεις του, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σε λίγες μέρες τα πάντα θα είναι έτοιμα στο Επιτάλιο για το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού. Θυμίζουμε ότι ένα από τα πιο ωραία καλλιτεχνικά γεγονότα που φιλοξένησε πέρυσι, ήταν μια ξεχωριστή βραδιά τζαζ από τον σπουδαίο τρομπετίστα και συνθέτη από το Σαμικό Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, όπως και η σπάνια έκθεση με παλαιές φωτογραφίες “Το Επιτάλιο μιας άλλης εποχής”, ενώ πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε ένα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων για την Μάχη της Αγουλινίτσας με την συνδρομή της ΠΔΕ.

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες καθαρισμού από τα μέλη του Συλλόγου, του πανέμορφου κήπου στο αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου που θα υποδεχθεί και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Κάλεσμα για συμμετοχή στον 2ο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής

Επίσης, την διαφορά έκανε ο 1ος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και που άνοιξε το περσινό Φεστιβάλ, όπου 24 γυναίκες διαγωνίστηκαν με τα γλυκά τους τα οποία έκριναν καταξιωμένοι pastry chef των μεγαλύτερων ζαχαροπλαστείων του Πύργου. Γι αυτόν τον λόγο μετά τη περσινή επιτυχία, ήδη προαναγγέλθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής που θα γίνει στις 26 Ιουνίου 2022, στις 7.30 στην πλατεία Επιταλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ και καλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν με τις γλυκές τους δημιουργίες. Δηλώστε συμμετοχή στα εξής τηλέφωνα: 6974729914, 6979324395, 6972173304.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος