FOLLOW US: facebook twitter

«Βιώνω τις Ολυμπιακές αξίες»

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώνω τις Ολυμπιακές αξίες» για το σχολικό έτος 2023-2024 έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της «Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας» από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2024  συμμετείχαν 12 μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου μαζί με δυο συνοδούς εκπαιδευτικούς την κα. Καραπαγιώτου Χριστίνα και τον κ. Κουγιούφα Βασίλειο..

Αρχικά έγινε καλωσόρισμα των μαθητών από τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων, μίλησαν διαδοχικά ο κ. Αλικάκος, πρόεδρος της «Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής» και ο κ. Γκάγγας, καθηγητής του «Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών». Τα παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησαν τις ομιλίες τους, καθώς εκείνοι ανέπτυξαν θέματα γύρω από τις αξίες του Ολυμπισμού, όπως: φιλία, σεβασμός προς τον αντίπαλο, αριστεία κ.α.

Την συζήτηση αυτή τίμησε με την παρουσία του ο ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος. Αναφέρθηκε πρώτα στην προσωπική του πορεία ως αθλητής και συνέχισε με μια παρουσίαση πλήθους παραδειγμάτων αποφασιστικότητας μέσα στο χώρο του αθλητισμού, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι ο στόχος για τον καθένα, θα πρέπει να είναι να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.  Στη συνέχεια δόθηκε χρόνος κατά τον οποίο τα παιδιά μπόρεσαν να διατυπώσουν τις απορίες τους στον ολυμπιονίκη.

Στη συνέχεια αφού τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα αθλήματα όπως τένις, βόλεϋ και πινγκ πονγκ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής των μαθητών/τριών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τους στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας συνοδεία ξεναγού.

Το απόγευμα στο «Κλειστό Γήπεδο Ολυμπίας» δοκίμασαν διαφορετικά αθλήματα όπως τον ακοντισμό και την σκοποβολή.

Την τελευταία ημέρα έγινε παρουσίαση των αθλημάτων των Ολυμπιακών αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024 και στη συνέχεια έγινε η Τελετή λήξης κατά την οποία απονεμήθηκαν βεβαιώσεις σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Στο τέλος των δραστηριοτήτων κάθε ημέρας, τα παιδιά συνάσσονταν και με αφορμή καρτέλες, με εικόνες και μικρά κείμενα που τους δόθηκαν, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναπτύξουν λόγο ενάντια στην βία, στην μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και υπέρ ολυμπιακών αξιών, όπως το «Ευ Αγωνίζεσθαι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος