FOLLOW US: facebook twitter

Βέτα Πανουσάκου: «Ιδιωτικοποιούν την ασφάλιση και τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες»

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:

Η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας στο Συνεδριακό του Διοικητηρίου στον Πύργο.

Παρούσα στη συνέλευση ήταν η περιφερειακή Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βέτα Πανουσάκου, η οποία ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους του νέου ασφαλιστικού, ενώ στάθηκε και στις αλλαγές που προωθεί το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κα Πανουσάκου δήλωσε  στην «Πρωινή» ότι ο νέος νόμος για την Αυτοδιοίκηση αναδιαρθρώνει τις υπηρεσίες χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πολιτών και των εργαζομένων, ανοίγοντας τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτών σε ζωτικές υπηρεσίες.

«Με το πλαίσιο αναδιαρθρώσεων που προωθείται,κάνουν βήματα επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων στις υπηρεσίες των ΟΤΑκαι αφήνουν άλυτα τεράστια ζητήματα υποστελέχωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων λειτουργίας των υπηρεσιών που είναι συνδεδεμένες με τα λαϊκά προβλήματα και θα έπρεπε να λειτουργούν για να εξυπηρετούν τον πολίτη και λύνουν πραγματικά προβλήματα και ζητήματα υποδομών. Θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο να εκφράσει την απαίτησή του να παρθούν μέτρα για τους εργαζόμενους και όχι για την ενίσχυσή της κερδοφορίας των επιχειρήσεων», τόνισε και στη συνέχεια στηλίτευσε τους βασικούς άξονες του νέου ασφαλιστικού.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος άφησε άθικτες και διαιωνίζει αρνητικές ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας στο όνομα της ισοτιμίας των γυναικών, οι μειώσεις των συντάξεων όλα αυτά τα χρόνια, και κοροϊδεύουν λέγοντας ότι τα ψίχουλα στις ήδη περικομμένες συντάξεις για εργαζόμενους με 30 χρόνια εργασία είναι αυξήσεις. Με το βλέμμα στο μέλλον, το συνταξιοδοτικό οδηγεί σε συντάξεις πείνας για όλους και στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και για αυτό ενοποίησαν το επικουρικό ταμείο με τον ΕΦΚΑ, επιταχύνοντας τον δρόμο της εξαφάνισης της επικουρικής σύνταξης και την προώθηση της εφαρμογής των τριών πυλώνων, δηλαδή της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης», επισήμανε.

Ακολούθησε η συζήτηση για τα διαδικαστικά θέματα της συνέλευσης, όπως ο απολογισμός και η προκήρυξη εκλογών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος