FOLLOW US: facebook twitter

Προγραμματική σύμβαση για την ταχεία επέκταση του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, ο ΦΟΔΣΑ δρομολογεί την επέκταση του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς προκειμένου να βελτιώσει τη βιωσιμότητά του και να αναβαθμίσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Το συνολικό έργο είναι ύψους 11,86 εκατ. ευρώ και προβλέπει τη  δημιουργία νέας λεκάνης έκτασης 37,5 περίπου στρεμμάτων, μονάδα συλλογής και διαχείρισης των παραγόμενων από τον ΧΥΤΥ στραγγισμάτων, δίκτυο διαχείρισης όμβριων υδάτων, δίκτυο συλλογής βιοαερίου και πυρσό καύσης, καθώς και λοιπά έργα υποδομής.

Στη νέα λεκάνη θα μεταφέρεται και θα διατίθεται το μη αξιοποιήσιμο κλάσμα από τη Μονάδα Μηχανικής Διαλογής, τη Μονάδα Αναερόβιας Χώνευσης και τη Μονάδα Αερόβιας Βιολογικής Επεξεργασίας – Κομποστοποίησης.

Για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, ο δήμος Ήλιδας συνήψε προγραμματική σύμβαση με τον ΦΟΔΣΑ, δεδομένου ότι ο Φορέας δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει τεχνική υπηρεσία επαρκώς στελεχωμένη που απαιτείται για το σκοπό αυτό. Για την παρακολούθηση της ανωτέρω σύμβασης, θα συσταθεί κοινή επιτροπή παρακολούθησης, στην οποία ο δήμος Ήλιδας  θα πρέπει να ορίσει δύο εκπροσώπους με τους αναπληρωτές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος