FOLLOW US: facebook twitter

«Βασίλη, ζούμε για να σε ακούμε!» – Πάνω από 6.000 θεατές τον αποθέωσαν στο Φλόκα

Ημερομηνία: 15-08-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Πάνω από 6.000- 6500  θεατές όλων των ηλικιών που καταλάμβαναν κάθε εκατοστό του θεάτρου, αποθέωσαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Φλόκα, τον ένα και μοναδικό Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στην συναυλία του καλοκαιριού από το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας! Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παρά τα 73 του χρόνια, άλλωστε δήλωσε την ηλικία του ο ίδιος  από την σκηνή, συγκλονιστικός για μια ακόμα φορά, κλείνοντας φέτος τα 50 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, απέδειξε ότι η καρδιά δεν γεράζει , αιτιολογώντας και το τίτλο που φέρει τα τελευταία χρόνια «αιώνιος έφηβος», χάρισε στο κοινό απίστευτα συγκινητικές στιγμές. Μαζί του τραγουδήσαμε τα πιο υπέροχα τραγούδια του, εκείνα που έγιναν ταυτόσημα σε κάθε στάδιο της ζωής μας, τραγούδια με τα οποία ερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε και  κάναμε την προσωπική μας επανάσταση!

Φυσικά το σύνθημα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς δεν ήταν άλλο από το γνωστό “Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε”! Εκατοντάδες νεολαίοι και αυτό ήταν το εντυπωσιακό, νέα παιδιά που δεν έχουν τα δικά μας ακούσματα των μεγαλύτερων, γνώριζαν και τραγουδούσαν όλα του τα τραγούδια, καταλαμβάνοντας το χώρο κάτω από τη σκηνή, που όσο πέρναγε η ώρα δεν έπεφτε… καρφίτσα!

Εκατοντάδες υψωμένα κινητά  μαγνητοσκοπούσαν την ώρα που ακούγεται το «εκεί στο Νότο»,  ή το «να κοιμηθούμε αγκαλιά», ενώ ο κόσμος με υψωμένες γροθιές τραγουδούσε τα επαναστατικά του τραγούδια, τον Τσε  Γεκβάρα, τον Κουρσάρο και το Χαιρετίσματα στην εξουσία, κομμάτια που συνοδεύονταν από τον Βασίλη με μικρές ιστορικές αναδρομές και περιγραφές με πολιτική χροιά. Κάτι που έκανε προλογίζοντας αρκετά από τα τραγούδια που σφράγισαν τη διαδρομή του, την γνωριμία του και την συνεργασία του με τους άλλους μεγάλους Έλληνες, τον  Μίκη Θεοδωράκη, τον Λοΐζο, τον Μικρούτσικο, τον Νικόλα Άσιμο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά και τους  κορυφαίους ποιητές μας!

Η έκπληξη  βεβαίως της βραδιάς πέρα από το νεανικό σφρίγος και την ενέργεια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ήταν η συμμετοχή της μικτής παιδικής χορωδίας του ΚΔΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας, που υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της Σοφίας Ψαρρά, ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου δυο τραγούδια και αποθεώθηκαν με την “Σφεντόνα’! Ιστορική στιγμή για τα παιδάκια της χορωδίας που θα έχουν να θυμούνται για πάντα, αυτήν τους την εμφάνιση με τον γερόλυκο της ροκ, το ιερό «τέρας» του καλλιτεχνικού στερεώματος της χώρας.

φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου


Περισσότερο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στη σελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot