FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για καθαρισμό 2.500 στρεμμάτων δάσους από το ΥΠΕΝ

Ημερομηνία: 15-08-2023 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Επανεκκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις της περιοχής ευθύνης του δασαρχείου Πύργου, στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero, καθώς είχαν σταματήσει προσωρινά λόγω του καύσωνα και της υψηλής θερμοκρασίας.

Το ευχάριστο νέο είναι πως το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε το αρχικό αίτημα του δασαρχείου για τη χρηματοδότηση του καθαρισμού 2.500 στρεμμάτων, ενώ αρχικά είχε ανάψει «πράσινο» μόνο για 1.500.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμό της καύσιμης ύλης σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, εξέλιξη που θα θωρακίσει περισσότερο αντιπυρικά τον δασικό πλούτο.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού στο βουνό του Κατακόλου, στο δάσος της Σκαφιδιάς στο μοναστηριακό, στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, στη μαύρη πεύκη του δρυοδάστους της Φολόης και σε άλλες περιοχές.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε πόρο για τη θωράκιση του δασικού μας πλούτου και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς», ανέφερε ο κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος