FOLLOW US: facebook twitter

Θεμελιώθηκε τα κτίριο του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 22-11-2023 | Συντάκτης:

Σε δύο περίπου χρόνια θα είναι έτοιμο να στεγάσει τους μαθητές

Ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο ανεγείρεται στη θέση «Αγά Λιβάδι» στο Βαρθολομιό  για να στεγάσει σε λιγότερο από δύο χρόνια το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Όσοι σήμερα παρέστησαν στην λιτή εκδήλωση θεμελίωσης, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα των μεθοδικών και συντονισμένων ενεργειών και των προσωπικών επαφών του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, ενέργειες που καρποφόρησαν προς όφελος της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος ο οποίος αφού ευλόγησε τον ακρογωνιαίο λίθο,  στον σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

«Κάθε Αρχή Δημόσια ή ιδιωτική έχει συνέχεια. Έτσι λοιπόν τώρα ο Δήμαρχος ο νυν αγωνίστηκε, βγήκε το κονδύλιον, βγήκαν οι άδειες για να δημιουργηθεί, να φτιαχθεί, να ανεγερθεί το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού.Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για να συνεχίσει. Άμα αρχίσουμε τις διαιρέσεις θα μείνει εδώ όπως έγινε κάποτε ο Πύργος της Βαβέλ».

 Στην συνέχεια στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η εξεύρεση οριστικής λύσης στο επί σειρά ετών πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου  Ηλείας στο Βαρθολομιό βρέθηκε από την πρώτη ημέρα της θητείας μου στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μου.

Με τη συμβολή της ηγεσίας της ΚτΥπ, την παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας, με μεθοδικότητα και συντονισμένες ενέργειες,  με αγώνες και αρκετές προσωπικές επαφές μου  στην Αθήνα, καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες ικανοποιώντας και τον διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα ένα όνειρο πολλών ετών αποκτά σάρκα και οστά, γίνεται πραγματικότητα! Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ που  εντάχθηκε στο ΠΕΠ στις  31/12/2020 , χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς από την κατασκευαστική εταιρεία «Ιλισσός ΑΤΕ» την πλέον αξιόπιστη του κλάδου.

Οφείλω να ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου, τον φίλο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚτΥΠ ΑΕ Τίμο Κατσίπο, τον επίσης φίλο Διευθύνοντα Σύμβουλο. της ΚτΥΠ Θανάση Γιάνναρη και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ».

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι βουλευτές κ.κ. Δ. Αυγερινοπούλου (παρέστη η εκπρόσωπός της κ. Αλ. Βύτανου), Μιχ. Κατρίνης και Δ. Καλαματιανός.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου, οι πρ. δήμαρχοι κ.κ. Χρ. Βρυώνης και Κ. Λούρμπας , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αν. Ζέρβας, ο επικεφαλής του ΑΤ. Βαρθολομιού ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ . Χρονοπούλου, η πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «Ιλισσός ΑΤΕ» κ.α.

Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημ. Βασιλόπουλος


Δήλωση  Διονυσίας Αυγερινοπούλου  για την θεμελίωση του  Μουσικού Σχολείου

«Δικαιώθηκε μια μεγάλη κοινή προσπάθεια»

Η βουλευτής Ηλείας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου στον χαιρετισμό που απέστειλε ανέφερε τα εξής:

 «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς σηματοδοτεί την δικαίωση μιας μεγάλης, κοινής προσπάθειας, για την στέγαση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, έναν χώρο που θα φιλοξενήσει τα όνειρα και θα ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά τους να κατακτήσουν το μέλλον τους.  Αυτή η στιγμή έρχεται ως αποτέλεσμα διαρκούς μέριμνας και φροντίδας, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, της ίδιας της κοινωνίας της Ηλείας, είναι η στιγμή που παίρνει σάρκα και οστά αυτό το τεράστιας σημασίας έργο. 

Η διαδρομή από την ίδρυση αυτού του σχολείου, του Μουσικού Γυμνασίου, δεν ήταν εύκολη. Λειτούργησε σε συστέγαση με το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής, υπό ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας. Τρία χρόνια αργότερα, απέκτησε και Λυκειακές τάξεις. Από το 2008, περίοδο που οι σχολικές υποδομές της Ηλείας λαβώθηκαν από τους σεισμούς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στεγάστηκαν σε λυόμενες αίθουσες ΠΡΟ-ΚΑΤ. Και αυτή η περίοδος ήταν μακρά και δύσκολη.  Η οριστική επίλυση του κτιριακού ζητήματος αποτέλεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια σταθερό στόχο, τόσο για εμένα όσο και για τους τοπικούς φορείς, με τους οποίους μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες και προσπάθειες για να φτάσουμε στο σήμερα. 

Και σήμερα, το όραμα παίρνει σάρκα και οστά. Και γι’ αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να συγχαρούμε την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Πηνειού. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, στην θεμελίωση για την ολοκλήρωση αυτού του υπερσύγχρονου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος από την ΚτΥπ ΑΕ και την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία, ενός έργου προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ με υπογραφή του Περιφερειάρχη και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia