FOLLOW US: facebook twitter

Β. Λιόλιος: «Ανεβαίνει επίπεδο η Elite League»

Ημερομηνία: 07-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. μίλησε για τις αλλαγές στις εθνικές κατηγορίες αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Elite League

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., Βαγγέλης Λιόλιος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και τον Γιάννη Σταυρουλάκη και μίλησε για τις αλλαγές στις εθνικές κατηγορίες αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Elite League, στην οποία συμμετέχει και ο Κόροιβος.   


Παραθέτουμε ένα μέρος από αυτά που ανέφερε:

Για την μεταγραφική περίοδο, τον θεσμό του διπλού δελτίου και τα παράβολα: «Φέτος έχουμε κάνει τριών ειδών αλλαγές, σε τρεις κατευθύνσεις, οι οποίες είναι για όλες τις ομάδες, αλλά με διαφορετικό βαθμό η κάθε ομάδα. Το πρώτο κομμάτι που γίνεται, το άμεσο, είναι όσον αφορά το μεταγραφικό τοπίο. Πέρυσι τη μεταγραφική περίοδο την είχαμε μέχρι 30 Αυγούστου, ενώ τώρα την έχουμε μέχρι 15 Σεπτέμβρη, όπου πια έχουν δοκιμαστεί οι αντοχές των ομάδων, δουλεύει το ψηφιακό δελτίο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πειστούν στο χρόνο οι ομάδες. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε κάνει αρκετές βελτιωτικές κινήσεις στον θεσμό του διπλού δελτίου και των θυγατρικών ομάδων, όπου πέρυσι ξεκίνησε. Είδαμε πέρυσι τα θετικά και τα αρνητικά και τώρα πάμε να «διαλύσουμε» ότι αρνητικό υπήρχε, να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας και στο θεσμό του διπλού δελτίου και στο θεσμό των θυγατρικών ομάδων, έτσι ώστε να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά να παίξουν, χωρίς αυτό να γίνεται εργαλείο αλλοίωσης πρωταθλημάτων. Γι’ αυτό και έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές σ’ αυτήν την κατεύθυνση, γιατί ακούσαμε πάρα πολύ καλά τι βίωναν οι ομάδες και τι προβλήματα αντιμετώπιζαν από αυτά που είχαμε βάλει. Το τρίτο είναι ότι έχουμε ξεκινήσει από φέτος και του χρόνου θα είναι πολύ πιο έντονο, μια στοχευμένη μείωση των παράβολων. Βλέπουμε πια ότι αντέχει η Ομοσπονδία να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί με τη μικρότερη οικονομική εισφορά των ομάδων στο κομμάτι αυτό. Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα παράβολα δεν πάνε στην Ομοσπονδία, αλλά πάνε σε ένα ξεχωριστό ταμείο το οποίο ενισχύει της ομάδες που είναι σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, τις οποίες εμείς έχουμε ανάγκη».

Για την συμπλήρωση κενών θέσεων μέσω wild card: «Μέχρι παλαιότερα όταν υπήρχαν κενές θέσεις φτάναμε Σεπτέμβρη για να καταλάβουμε ποιες ομάδες στελεχώνουν τις εθνικές κατηγορίες. Έτσι εμείς απ’ την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα βάλουμε wild card βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που έχουν δοθεί ήδη. Ήδη έχει ανοίξει το pool των ομάδων που έχουνε διάθεση να συμμετάσχουν και τώρα με τις δηλώσεις συμμετοχής που βλέπουμε ποιες συμμετέχουν, όπου υπάρχουν κενά θα συνεδριάσει το Δ.Σ., θα δει τα κενά, θα υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος στις ομάδες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και θα γίνει η επιλογή με πλήρη διαφάνεια για το ποιοι θα συμπληρώσουν αυτά τα κενά. Τα κριτήρια είναι αγωνιστικά, γεωγραφικά, έχουν να κάνουν με τη δομή της ομάδας, το πλάνο και φυσικά οι ομάδες αυτές θα μάς το παρουσιάσουν. Εκεί έχουμε βάλει και μια άλλη δικλείδα, η οποία λέει ότι θα πρέπει να δώσει μια εγγυητική η ομάδα. Το 50% της εγγυητικής θα πάει στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, γιατί όταν δίνεις μια wild card σε μια ομάδα σημαίνει ότι οι άλλες ομάδες έχουν να κάνουν ένα επιπλέον ταξίδι, οπότε αυτή η ομάδα που ανέβηκε θα πρέπει να τους προσφέρει τουλάχιστον τα έξοδα αυτά. Πρέπει μ’ αυτόν τον τρόπο οι ομάδες να καταλάβουν ότι όταν συμμετέχουν σε μια παραπάνω κατηγορία την οποία δεν κέρδισαν αγωνιστικά, θα βοηθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες με κάποιο οικονομικό τρόπο. Μάλιστα, έχουμε βρει κι έναν τρόπο ως Ομοσπονδία, θα ανακοινωθεί αυτό, όπου τα χρήματα αυτά θα πάνε στις ομάδες με πλήρη δικαιοσύνη. Θα υπάρχει μια αναλογικότητα των χρημάτων που θα πάνε στις ομάδες, ανάλογα με τα χιλιομετρικά εισοδήματα. Οπότε εισάγουμε και μια νέα έννοια, του χιλιομετρικού ισοδύναμου».

Για το πώς προέκυψαν οι αλλαγές της Elite League: «Πρώτα απ’ όλα, υπήρχαν αιτήματα των ομάδων, μιλούσαμε με όλες τις ομάδες. Παρατηρήσαμε κάποια φαινόμενα όπου κάποιες ομάδες «σημάδευαν» την επόμενη διασταύρωσή τους και αυτό δεν είναι στο ευ αγωνίζεσθαι. Εμείς έπρεπε να βρούμε τρόπους που αυτό ξέφευγε απ’ τη μέση κι έτσι πήγαμε στα play-in που μάς το διώχνουν αυτό. Πήγαμε πιλοτικά στην Elite League και βάλαμε ένα μοντέλο των τριών και τεσσάρων νικών, όπως αλλάξαμε και αυτό που συνέβη στο Final-4, όπου ήταν πάρα πολύ πετυχημένο, την πρώτη μέρα όμως. Ουσιαστικά τώρα, αυτοί που κατέλαβαν το 1-2 στη βαθμολογία, χρειάζονται 1 νίκη για την άνοδο, ενώ αυτοί που είναι στο 3-4 θα πρέπει αν κάνουν 2 νίκες. Αυτό που κάναμε εμείς σαν Ομοσπονδία στην Elite League ήταν να ανεβάσουμε το πρωτάθλημα και ν’ ανέβουν όλες οι ομάδες σε επίπεδο, σε προβολή, σε social media, σε παρουσίαση, σε χορηγό, σε εικόνα και του χρόνου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο αυτό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia