FOLLOW US: facebook twitter

Τσίπρας από Κουρούτα: «Χωρίς προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι!»

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Διάλογο για τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι νέοι στο νομό Ηλείας την επόμενη ημέρα από την πανδημία είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας / Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι | Αυγή

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν και οι νέοι φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν συζήτηση με τον Αλ. Τσίπρα. «Αυτό που πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα είναι μια πολιτική που θα αφορά στους νέους ανθρώπους είτε αυτοί σπουδάζουν, είτε επιχειρούν, είτε βγαίνουν στην παραγωγή. Εκεί είναι το μέλλον της χώρας και αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για το μέλλον. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Αν δεν δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά στους νέους ανθρώπους, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας / Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι | Αυγή

Όπως εξήγησε ο ίδιος αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα όπως και το ζήτημα της ανεργίας. «Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος εκτόξευσης της ανεργίας μες στο 2022 ανεξαρτήτως του αν θα έχουμε θετικούς ή μη ρυθμούς ανάπτυξης και ο άλλος κίνδυνος είναι να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση, μια ραγδαία αναδιάρθρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δηλαδή να μην αντέχουν επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες σε όλους τους κλάδους και να αντικαθίστανται από αλυσίδες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρξει ρύθμιση του πανδημικού χρέους, δηλαδή των χρεών που συσσωρεύτηκαν στις επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει με δανειοδοτήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Debater

«Είναι ζωτικής σημασίας η ρύθμιση του πανδημικού χρέους αν θα κληθούν από Σεπτέμβρη να τα επιστρέψουν τις προκαταβολές, και ταυτόχρονα να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και επιταγές. Εμείς καταθέσαμε πρόταση για την ρύθμιση του πανδημικού χρέους, τουλάχιστον εκείνου που αφορά τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχη με αυτή που είχαμε κάνει ως κυβέρνηση. Δηλαδή γενναίο κούρεμα 40-60% και το υπόλοιπο να μπει σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου 120 και πλέον δόσεων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ακούω ότι το απορρίπτουν ως λογική ότι υπάρχει “ηθικός κίνδυνος”. Τι ηθικός κίνδυνος είναι; Δεν έκλεισαν από επιλογή. Κλείσανε με κυβερνητική εντολή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αλέξης Τσίπρας / Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι | Αυγή

Ενοχλημένο το Μαξίμου από την περιοδεία Τσίπρα στην Ηλεία

Θορυβημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον νομό Ηλείας. Οι εικόνες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περπατάει στην κεντρική πλατεία του Πύργου και δεκάδες μαγαζάτορες να τον πλησιάζουν και να του λένε τα προβλήματα τους, είναι ενδεικτικές της απήχησης της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό.

Αλέξης Τσίπρας / Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι | Αυγή

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα πήρε πολύ περισσότερη ώρα από ότι ήταν προγραμματισμένη, με τους πολίτες της πόλης να τον πλησιάζουν και να τον ρωτάνε για τοεργασιακό νομοσχέδιο, για την παιδεία αλλά και για το εάν κατά την άποψη του τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την οικονομία επαρκούν για να σταθούν στα πόδια τους και πάλι οι επιχειρήσεις.

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως για κατάργηση των δύο τμημάτων ΤΕΙ στην Ηλεία, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει καθόλου ο δρόμος Πάτρας –Πύργου επιβεβαίωσε τον προβληματισμό αλλά και την απόφαση του Κώστα Τζαβάρα να μην πολιτευθεί ξανά διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση.

Αλέξης Τσίπρας / Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι | Αυγή

Η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου φάνηκε άλλωστε και από το γεγονός ότι το γραφείο τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Ο κ. Τσίπρας, ως περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος, συνεχίζει να υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα. Σημερινή στάση η Ηλεία. Και Πανεπιστήμια φτιάχνει και δρόμους ανοίγει κι όσα δεν έκανε επί 4 χρόνια θα κάνει. Χρειάζεται όντως απύθμενο θράσος ώστε αντί να απολογείται, να ζητάει και τα ρέστα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος