FOLLOW US: facebook twitter

«Κύμα» δυσφορίας για την κατευθυνόμενη κρουαζιέρα

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:

Έντονες αντιδράσεις στο Κατάκολο για το επιλεκτικό «εμπάργκο» από τις ναυτιλιακές
 -Παραβιάζεται ο ανταγωνισμός και περιφρονείται η τοπική κοινωνία, δήλωσε στην Πρωινή ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του ΔΛΤ, Τ.Αντωνακόπουλος

Διογκώνεται καθημερινά η δυσαρέσκεια στον εμπορικό κόσμο του Κατακόλου εξαιτίας των όρων με τους οποίους έχει ξεκινήσει φέτος η κρουαζιέρα, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες επιμένουν να μην επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των επιβατών, με το επιχείρημα του κορονοϊού, παρά να τους μετακινούν σε προεπιλεγμένες συγκεκριμένες επιχειρήσεις, σπέρνοντας τη διχόνοια στον εμπορικό κόσμο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο καταγράφηκε στην Αρχαία Ολυμπία την περασμένη Παρασκευή και χθες επαναλήφθηκε στο Κατάκολο, με επισκέπτες να κατευθύνονται σε ελεγχόμενο «γκρουπάκι» σε επιχειρήσεις που είχε προαποφασίσει η εταιρεία κρουαζιέρας, προκαλώντας την οργή του τοπικού επαγγελματικού συλλόγου.Όπως ανέφερε στην «Πρωινή η πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Νικολοπούλου, οι εταιρείες κρουαζιέρας ανέκαθεν εφάρμοζαν το σύστημα της «προπώλησης» εκδρομής είτε σε κάποιο εστιατόριοστην Ολυμπία είτε για shoppingστα μαγαζιά, αλλά πλέον έχουν επιβάλει την ελεύθερη κυκλοφορία των επιβατών.«Αυτό το κάνειπάντα, δεν είναι κάτικαινούργιο. Τώρα συνεχίζει τα προγράμματά της όπως και πριν,αλλάαπαγορεύειστους ελεύθερους να κυκλοφορήσουν μέσα στο χωριό. Το να κατευθύνεις τον κόσμο σε συγκεκριμέναμαγαζιάμέσα στις τοπικέςαγορές, είτε είναι της Ολυμπίας είτε του Κατακόλου, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Θα προβούμε σε οποιεσδήποτεενέργειες και δεν το δεχόμαστεκανένας από τους δύοσυλλόγους. Ήρθαμε καιεπενδύσαμεεδώβάσεικρουαζιέρας. Έχουμε να δουλέψουμε από Νοέμβριο του 2019,είμαστε στα όριά μας, δεν αντέχουμε. Είπαμε να δείξουμεκατανόηση στηνκρουαζιέρα, να βρει τα πατήματά της, να δούμε πώς θα λειτουργήσει,αλλά όχι έτσι. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούνμέσα στο χωριό με τον  συνοδό.Δηλαδή ο συνοδός τι κάνει Κρατά τον κορονοϊόμακριά από εμάς; Ή τουςκρατάςμέσα ή τους αφήνεις ελεύθερους», δήλωσε εμφανώς ενοχλημένη από την κατάσταση που επικρατεί.Δυσαρέσκεια και από Αντωνακόπουλο

Ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Τάκης Αντωνακόπουλος, βρέθηκε στο λιμάνι και συζήτησε με τα μέλη του συλλόγου, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη κάνει τις πρώτες ενέργειες για τερματιστεί αυτό το άτυπο «εμπάργκο» και πως θα εντείνει τις επαφές με τις εταιρείες κρουαζιέρας.

«Νομίζω ότιυπάρχειελεγχόμενη και επιλεκτική ελευθέρια, γιατίμέχριτώραέχουμε δει γκρουπ. Την Παρασκευή ήτανπολλάλεωφορεία σε διπλανήπαραλία και έκανανελευθέραμπάνιο με τους λουόμενους εκεί. Δεν είναι κακό αυτό, όπως και στην Ολυμπίακάνουνβόλτεςπολλές και εδώ κάποιαγκρουπάκια τα κατευθύνουν σε συγκεκριμένακαταστήματα. Αυτό είναιλάθος, δενμπορεί να απαιτούν ασφυκτικού τύπουμέτρατήρησης του υγειονομικούπρωτοκόλλου στο λιμάνι και όταν φεύγουν, να χαλαρώνουν όλα. Γιατί δεν αφήνουν τον κόσμο να περπατήσουνλίγο στο λιμάνι; Όλοιτηρούν τα μέτραπροστασίας. Εμείςμπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό τωνκαταστημάτων θα κάνουν τεστ και τα μέτρα στα καταστήματα είναι αυξημένα. Δεν είμαστε στη λογική να κλείσουν τους ανθρώπους στη γυάλααλλά αυτή η επιλεκτικότητα ενοχλεί όπως καταλαβαίνετε. Το λιμάνιέχεισηκώσειόλο το φορτίο, όλο το κόστοςυποδομών. Οι άνθρωποιέχουνεπενδύσει, δεν μπορεί να τους ξεπερνούνέτσι και να πηγαίνουνδίπλα και να τους βγάζουν τη γλώσσα.Έχωμιλήσει με εταιρείες στα γραφεία τους στην Αθήνα, τόνισα και στον πράκτορα τη δυσφορία μας και θα στείλω και στο εξωτερικό, θα το κάνουμεθέμα», σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτή η πρακτική δείχνει ότι προτεραιότητα είναι το κέρδος«Να έχει όμως και ωφέλεια ο τόπος. Δεν μπορεί να είναι  “φυλακισμένοι”οι επισκέπτες ούτε επιλεκτικά να κατευθύνονται σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν συνάψει συμφωνίες πριν έρθουν εδώ, γιατί αυτό λέγεται κατευθυνόμενη αγορά, παραβίαση του ανταγωνισμού και τελικά περιφρόνηση της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος