FOLLOW US: facebook twitter

Τσιλιβή-Πανηλειακός 1-1: Όρθιος στη Ζάκυνθο!

Ημερομηνία: 14-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Πανηλειακός προηγήθηκε με τον Π. Τσίγκρηλα και ισοφαρίστηκε στο 78΄ κι ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες

 

Ο Πανηλειακός στάθηκε όρθιος στη Ζάκυνθο κόντρα στη Τσιλιβή, παίρνοντας πολύτιμο βαθμό (1-1), για την 4η αγωνιστική στον 7ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Οι νεαροί ερυθρόλευκοι απέδειξαν πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν στον όμιλο και θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή. Μάλιστα, η ομάδα του Κώστα Λούσκου προηγήθηκε στο σκορ και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη από το νησί, αν δεν έμενε με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι

Ο Πανηλειακός απείλησε πρώτος στο  2΄ με μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Πρέντι, που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ . Στο επόμενο λεπτό απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λιβέρη, έδιωξε δύσκολα ο Καρακίτσος και στο 17′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε δυνατό σουτ του Υψηλού κι αφού βρήκε τη μπάλα σωτήρια  ο Καρακίτσος. Στο 29΄ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λιβέρη, η  κεφαλιά του Μούστα πέρασε λίγο άουτ  και αμέσως μετά ο Πανηλειακός απείλησε  με το Νικολόπουλο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει στην αγκαλιά του Χαρακτινού.

Στο 32΄ ο Βερνάρδος πέρασε στον Υψηλό και αυτός έκανε γυριστό σουτ που μπλόκαρε ο Καρακίτσος. Στο 39′ ο Λιβέρης πάσαρε ξανά στον Υψηλό, αυτός σούταρε δυνατά για να μπλοκάρει στη γωνία ο Καρακίτσος με διπλή προσπάθεια.  Στο 44′  ο Υψηλός σούταρε  από κοντά  αλλά ο Καρακίτσος  ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε σταθερά.

Ο Πανηλειακός μπήκε καλύτερα στο β΄ ημίχρονο και λίγο μετά την έναρξη, στο 48΄,  είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Πρέντι που μπλόκαρε ο Χαρακτινός και στο 50′ έκανε το 0-1. Ο Μπαβέλης εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να αιφνιδιάζει το Χαρακτινό, έφτασε στον Σταματελάτο  από αριστερά, ο οποίος τη γύρισε στον Παναγιώτη Τσίγκρηλα, που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στον πάγκο της ομάδας και από τους 20 περίπου φίλους του Πανηλειακού που ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο.

Το Τσιλιβή άρχισε να πιέζει και στο 57΄ ο Βερνάρδος έβγαλε μπαλιά στον Λιβέρη, αλλά αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Στο 58΄ ο Πανηλειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2  με τον Π.Τσίγκρηλα να περνάει τον Μπατσή από αριστερά και να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 74΄ οι Πυργιώτες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του  Πρέντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μια άδικη απόφαση με βάση το πως εξελίχτηκε η φάση. Ο Σταματελάτος επιχείρησε σέντρα από αριστερά, με τον βοηθό να σηκώνει την σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Π. Τσίγκρηλα. Όμως, ο διαιτητής της συνάντησης, Χρονάς (Αχαΐας), δεν αντιλήφθηκε την υπόδειξη του βοηθού αφήνοντας το παιχνίδι να συνεχιστεί, με τους αμυντικούς του Α.Ο. Τσιλιβή να διώχνουν με το κεφάλι και στη διεκδίκηση της μπάλας τον Λιβέρη να προλαβαίνει να «τσιμπήσει» την μπάλα και τον Πρέντι να τον ρίχνει στο έδαφος προκειμένου να ανακόψει την αντεπίθεση, αντικρίζοντας από τον διαιτητή την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα.

Έτσι, στο 78΄  έγινε το 1-1 με κεφαλιά του Μαρούδα από σέντρα του Ελέζι. Στα τελευταία λεπτά οι νησιώτες πίεσαν και στο 86΄ είχαν δοκάρι με τον Μαρούδα και στην επαναφορά το σουτ του Ελέζι απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρακίτσος. Όπως και στο 93΄ σε σουτ του Ελέζι, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Tσιλιβή: Χαρακτινός, Μπάτσης, Κόκας (26′ λ.τρ. Ελέζι), Μούστα, Γεωργίου, Λιβέρης, Μανωλακάκης (62′ Μαρούδας), Βερνάρδος, Υψηλός, Παναγιωτίδης, Αμαραντίδης (62′ Γκέκα).

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Νικολόπουλος, Κύτταρης, Δ.Τσίγκρηλας, Μπαβέλης, Σταματελάτος, Λούσκος (85΄ Κωστόπουλος), Μπάλλας (60΄ Αρβανίτης), Π.Τσίγκρηλας, Πρέντι, Παπαπέτρου.

 

Φωτογραφία: imerazante.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος