FOLLOW US: facebook twitter

Τσικνοπέμπτη με …βροχές στην Ηλεία – Ψησταριές στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά βάζει ο Δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

 

Με βροχή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα τσικνίσουν σήμερα οι Ηλείοι καθώς τις ηλιόλουστες μέρες των προηγούμενων ημερών, διαδέχτηκαν ήδη από χθες το βράδυ… οι καταιγίδες!

Αυτό όμως δε σημαίνει, πως το έθιμο της Τσικνοπέμπτης δε θα τηρηθεί, έστω και κάτω από υπόστεγα, με τους πολίτες, εργαζόμενους και επαγγελματίες αλλά και σχολεία να έχουν προετοιμάσει τις ψησταριές για τη σημερινή μέρα.

Σύμφωνα με το «ileiakairos.gr» και τον προγνώστη Θοδωρή Κονδύλη, σήμερα στην Ηλεία, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς στα πεδινά και από 6 έως 9 στα υπόλοιπα ημιορεινά- ορεινά.

Το «καλό» ωστόσο είναι, ότι το επόμενο τετραήμερο, όπου έχουν προγραμματιστεί καρναβαλικές εκδηλώσεις στους δήμους του Νομού, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και αισθητή άνοδο από Δευτέρα.

Μουσικές και.. ψησταριές στο Δήμο Πύργου

Η μουσική και οι…ψησταριές έχουν την τιμητική τους στον Πύργο και τα δημοτικά διαμερίσματα καθώς ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού έχει φροντίσει στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων και για την Τσικνοπέμπτη. Λαϊκοί ήχοι θα «ξεπηδήσουν» από τα μεγάφωνα της πλατείας, τραγουδιστές θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα στην ανατολική πλευρά της πόλης και τα χωριά, και μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τα παιδιά. Και φυσικά τον πρώτο λόγο έχουν οι … ψησταριές που θα στήσει ο Δήμος και θα προσφέρει καλοψημένα εδέσματα.

Στις 12 το μεσημέρι, ζωντανή μουσική θα «ντύσει» με τα ωραιότερα τραγούδια τα Χαλικιάτικα. Ο Δημήτρης Μικελόπουλος και ο Χρήστος Πυλαρινός θα «ζωντανέψουν» την ανατολική πλευρά της πόλης και θα παρασύρουν τους κατοίκους σ’ ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι.

Και στις έδρες όμως και των τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δρώμενα για τα παιδιά και φυσικά πολλά… ψητά! Στο Καράτουλα, το Επιτάλιο και το Βούναργο η ψυχαγωγική ομάδα «konstantin» θα προσφέρει ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους στα δημοτικά σχολεία το πρωί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος