FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά & Ευθύβολα: Πρωινοί αντίλαλοι

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ανασυντάσσεται

Με την παραταξιακή συγκέντρωση στην Πάτρα πριν από δέκα ημέρες και με την επερώτηση στον Φαρμάκη, ο Απ. Κατσιφάρας έδειξε ότι τελείωσε η περίοδος περισυλλογής. Πιθανόν να άκουσε και τις φήμες περί άλλου προσώπου να συζητιέται από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής το 2023. Ποιος είναι αυτός; Είναι «πράσινων» καταβολών και έχει διατελέσει υπουργός. Α, και δεν είναι ούτε Αχαιός ούτε Ηλείος!

Από ό,τι άκουσα, προσεχώς θα ξεκινήσουν και οι επαφές του πρώην περιφερειάρχη με στελέχη που έχουν περάσει από τα ψηφοδέλτιά του, κυρίως από το 2014 και μετά. Κάποια από αυτά, όμως, μπορεί και να τα έχει ήδη προσεγγίσει κι ο Φαρμάκης!

«Παράθυρο» για ΤΕΦΑΑ

Προχθές ο υφυπουργός Παιδείας, Β.Διγαλάκης αναφέρθηκε εντός Βουλής στα 37 ΑΕΙ που έκλεισε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν τα κατάργησε αλλά ότι ανέστειλε τη λειτουργία τους. Πετάει το «μπαλάκι» δηλαδή στα Πανεπιστήμια και στους δήμους. Εφόσον ο δήμος Πύργου κάνει αυτά που έχει προαναγγείλει για την επαναλειτουργία της Σχολής, να δούμε τι δικαιολογία θα σκαρφιστεί για να το αποφύγει.

Μέσω Πολυτεχνείου για το Ποτόκι

Το Ποτόκι μάλλον θα εγκαινιάσει τη συνεργασία του δήμου Πύργου με το Πολυτεχνείο. Επειδή δεν είναι εύκολο πρόβλημα, ο δήμαρχος έχει ήδη κάνει μια συζήτηση με τον Ανδρέα Μπουντουβή για να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του, κάτι που φάνηκε κι από τη δήλωση του Πυργιώτη πρύτανη περί «τεχνογνωσίας στα στερεά απόβλητα» αλλά κι από όσα είπε ο δήμαρχος στο συμβούλιο του Επιταλίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για νεολαία συριζα

Βάρος στη νεολαία

Η προχθεσινή ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε σαν ήρθε από το πουθενά, όμως έμαθα ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει καιρό τώρα, διότι κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι χωρίς νεολαία δεν έχει βιώσιμη προοπτική ένα κόμμα. Η οργάνωση αριθμεί περίπου 45-50 μέλη από όλη την Ηλεία και ήδη ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από τις 5 ως τις 8 Μαρτίου. Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Καράμπελας από την Αμαλιάδα και συντονιστικός υπεύθυνος ο Κώστας Φλεβοτόμος.

«Γαλάζιος» μύλος

Νέες τοπικές και νομαρχιακές εξέλεξε η ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα, πλην της Ηλείας. Κι αυτό διότι αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία, επειδή εκκρεμεί ένσταση κατά υποψηφίου, η οποία εξετάζεται από την αρμόδια Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Αν κατάλαβα καλά από τις ανακοινώσεις στο Φέισμπουκ, την καταγγελία την έκανε ο νυν πρόεδρος Γιάννης Αλεξόπουλος, επειδή του απαγορεύτηκε να είναι εκ νέου υποψήφιος, διότι είναι παράλληλα και αναπλ. Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ. Καλά ξεμπερδέματα

Τρεις μνηστήρες

Στο ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται για τη συνδιάσκεψη του Μαρτίου αλλά και για την εκλογή νέας νομαρχιακής επιτροπής. Οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, οι συμμαχίες χτίζονται σιγά σιγά. Οι ενδιαφερόμενοι για νέοι γραμματείς είναι τρεις, ένας της παλιάς φρουράς και δύο της νεότερης γενιάς. Προσεχώς ονόματα.

Hotspot και… κοροϊδία

Στη ΝΔ ξεκίνησαν υπουργικές ενημερώσεις στα γραφεία του κόμματος, μάλλον για να γίνει το απαραίτητο πολιτικό «μασάζ». Η αρχή έγινε με το μεταναστευτικό, που «καίει» και τους περισσότερους και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Για τα hotspot όχι μόνο δεν κάνουν πίσω, αλλά ετοιμάζουν τη μετεγκατάσταση ακόμα 20.000 μεταναστών.

Από όσο ξέρω, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ανταποδοτικά στους δήμους που θα φιλοξενήσουν μετανάστες, και δεν εννοώ μόνο χρήματα. Οι βουλευτές έχουν παραδώσει αναλυτική λίστα με τις ελλείψεις, οπότε θα περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν θα κάνουν κάτι ή θα μας πιάσουν «κώτσους». Δηλαδή και μετανάστες θα φιλοξενήσουμε και επιπλέον γιατρούς και ασθενοφόρα δεν θα δούμε.

Σαρακοστιανός ανασχηματισμός

Οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού μέσα στη Σαρακοστή ήδη ξεκίνησαν. Αυτά δεν ανακοινώνονται, οπότε να είμαστε προετοιμασμένοι ανά πάση στιγμή μετά την Καθαρά Δευτέρα. Εδώ στην Ηλεία θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν θα εκπροσωπηθούμε στο νέο σχήμα. Πάντως, όλες οι κινήσεις του Μητσοτάκη δείχνουν πρόωρες εκλογές το πολύ ως την άνοιξη του 2021. Αν θέλει να «κόψει» και κανέναν ενοχλητικό, ειδικά της δεξιάς πτέρυγας, τότε θα τις έχει κάνει ως τις 7 Ιανουαρίου του 2021 αξιοποιώντας το όπλο της λίστας.

Κακή αρχή

Εκτός στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα ο Ιανουάριος. Και μάλιστα όχι για λίγα αλλά για 743 ολόκληρα εκατ. ευρώ, αφού είμαστε στα 500 αντί για 1,2 δις. Ευρώ. Να δω πώς θα καλυφθεί αυτή η διαφορά τους επόμενους μήνες. Τελικά, είναι ωραίο να τρως από τα έτοιμα. Όταν πρέπει να μαγειρέψεις μόνος σου όμως, μπορεί και να πεινάσεις άμα δεν ξέρεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος