FOLLOW US: facebook twitter

«Τρώει» τα χωράφια ο Αλφειός στο Πλουτοχώρι – Εκτεταμένες ζημιές σε αρκετά χωριά του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 26-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”128357″ img_size=”full”][vc_column_text]Σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές εκτάσεις του Πλουτοχωριού προκλήθηκαν από την προχθεσινή κακοκαιρία, καθώς ο Αλφειός και οι παραπόταμοί του άρχισαν να «φουσκώνουν» επικίνδυνα. Το ρέμα της Κόβιτσας παρέσυρε πριν από μερικές ημέρες σημαντικά τμήματα γεωργικών εκτάσεων, δυσκολεύοντας τους παραγωγούς της περιοχής.[/vc_column_text][vc_single_image image=”128355″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο Μπάμπης Σπηλιόπουλος από το Πλουτοχώρι, το χώμα έχει μαλακώσει αρκετά και τα πολλά νερά προκάλεσαν την αποκόλληση τμημάτων του χωραφιού του, αποκλείοντάς του και τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης.

«Δυστυχώς το μηχάνημα της Περιφέρειας που καθάρισε το ποτάμι, με τα χτυπήματά του αριστερά και δεξιά, μαλάκωσε τα χώματα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν μετά την προχθεσινή βροχόπτωση. Πλέον δεν υπάρχει ούτε δρόμος να περάσω να πάω στο χωράφι μου, ενώ συνέχεια το ποτάμι μού το τρώει. Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να γίνει μια παρέμβαση αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να προστατευτεί η περιουσία μας. Τώρα έχω πρόσβαση με δυσκολία. Αν συνεχιστούν οι έντονες βροχές, θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Πλουτοχωρίου, Μιχάλης Πυρλής, ανέφερε ότι η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην οδοποιία και σε αγροτικές εκτάσεις, σημειώνοντας ότι ήδη ενημέρωσε τον δήμο και την Περιφέρεια για να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο ποτάμι και να αποτραπεί νέος κίνδυνος πλημμύρας.[/vc_column_text][vc_single_image image=”90675″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε μεγάλο εύρος του δήμου, καθώς καταγράφηκαν ζημιές σε γεφύρια, εκτάσεις και στο αγροτικό δίκτυο αρκετών κοινοτήτων σε κοινότητες όπως η Δαφνούλα, ο Γραίκας, το Μάτεσι, κ.ά.,  κινητοποιώντας άμεσα δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές σε αρκετά σημεία και ήδη όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την ΠΕ Ηλείας, έχει αναπτυχθεί πλήρως προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, θα υποβληθεί αίτημα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και στις κοινότητες που επλήγησαν προχθές από την ισχυρή βροχόπτωση», σημείωσε.[/vc_column_text][vc_single_image image=”128356″ img_size=”full”][vc_column_text]Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των τοπικών κοινοτήτων Διασέλλων, Καλυβακίων, Κάτω Σαμικού, Μακρισίων, Πλουτοχωρίου και Φρίξας της Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή. Η κήρυξη ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως τις 5 Ιουλίου του 2021.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot