FOLLOW US: facebook twitter

Τριήμερο εκδηλώσεων στο Θέατρο «Απόλλων»

Ημερομηνία: 15-12-2023 | Συντάκτης:

Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη με ελεύθερη είσοδο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει για τρεις ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα το Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, στο πλαίσιο των εορταστικών δραστηριοτήτων των Χριστουγέννων.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από τη Μικτή Χορωδία Πύργου, η οποία μαζί με την Ανδρική χορωδία Πατρών και Μικτή χορωδία Πατρών «Ορφέας» θα πραγματοποιήσουν χορωδιακή βραδιά.

Η τετράφωνη Μικτή Χορωδία Πύργου ιδρύθηκε το 2000 ως δημοτική και το 2003 μετατράπηκε σε σωματείο αυτοδιοικούμενο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εθελοντή καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο τον μουσικό Θεόδωρο Παναγόπουλο, και έκτοτε συμμετέχει σε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η δεύτερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, η οποία περιλαμβάνει χορωδίες με ψαλμικούς ύμνους, κάλαντα Χριστουγέννων, επίκαιρες ομιλίες κλπ, υπεύθυνος της οποίας είναι ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος.

Η Τρίτη εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου- Μουσικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΥΣ 1932». Πρόκειται για ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία, η οποία εριλαμβάνει εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα όπερας που έχει προγραμματιστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου- Μουσικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΥΣ 1932», αριθμεί ήδη 91 χρόνια συνεχούς δημιουργικής πολιτιστικής πορείας και προσφοράς και συνδέεται άρρηκτα με την μουσική εκπαίδευση στην περιοχή. Λειτουργεί ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει διοργανώσει μέχρι τώρα πάνω από 1000 συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού, μουσικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας με τον τρόπο και τις δυνάμεις του, στην εν γένει κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα του Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος