FOLLOW US: facebook twitter

Τρία βήματα για ένταξη στις 120 δόσεις

Ημερομηνία: 25-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Διευκρινίσεις για τον τρόπο ένταξης ασφαλισμένων και συνταξιούχων στη ρύθμιση των 120 δόσεων σύμφωνα με τον νόμο 4611/19 δίνουν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, τα τρία διακριτά στάδια ένταξης στη ρύθμιση είναι τα εξής:

Bήμα 1

Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου /συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών. Με την ολοκλήρωση του 1ου βήματος έως τις 30 Σεπτεμβρίουμ κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.

Βήμα 2 

Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών. Ο υπόχρεος βλέπει στην ηλεκτρονική εφαρμογή να απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

Βήμα 3 

Οριστικοποίηση της ρύθμισης: Ο ασφαλισμένος /συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.

Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων οι ασφαλισμένοι /συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα μέχρι 30/9/2019 για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τα 2 επόμενα βήματα μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως την 31/12/2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος