FOLLOW US: facebook twitter

«Τρέχουμε πιο γρήγορα από το κράτος»

Ημερομηνία: 02-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

parakampsi-espa-katsifaras

Κατσιφάρας για το Πάτρα – Πύργος και το Πύργος – Καλό Νερό

Την ταχύτητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ξεπερνά αυτή των άλλων φορέων, εξήρε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στο θέμα των έργων των οδικών δικτύων στην περιοχή της Ηλείας. Στο περιθώριο της υπογραφής της ένταξης της παράκαμψης Αγ. Ιωάννη στο ΕΣΠΑ, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για τις εξελίξεις σε ότι αφορά τόσο την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, όσο και την Πύργου – Καλού Νερού.

parakampsi-espa2

«Από ό,τι φαίνεται, τρέχουμε πιο γρήγορα τις διαδικασίες από το εθνικό κράτος, όχι απλά των εντάξεων, αλλά έχουμε πλήρη ωριμότητα και διοικητική ετοιμότητα. Αυτό που διεκδικούμε είναι ότι η Ολυμπία Οδός είναι έργο πρώτης προτεραιότητας. Παρακολουθώ από κοντά τις δημοπρατήσεις του τμήματος Πάτρα – Πύργος. Προ ημερών μίλησα με τον γ.γ. Υποδομών κ. Δέδε, στόχος του υπουργείου είναι ως τον Νοέμβριο να έχουν βγει όλα τα τμήματα σε επίπεδο δημοπρασίας».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι είναι ένας οδικός άξονας που δεν χρειάζεται μια απλή συντήρηση, αλλά μια γενναία αναβάθμιση στον τομέα της οδικής ασφάλειας, άρα και σοβαρή τεχνική παρέμβαση σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες. «Είναι έργο σοβαρό. Πέρα από την τεχνική προετοιμασία, για την οποία θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιόπουλο και τους συνεργάτες και τις τεχνικές υπηρεσίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις για την ένταξη του έργου και θα είναι και το ποσό σοβαρό. Έχουμε μάθει να μην αφήνουμε τις δουλειές στη μέση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και έχουμε αναλάβει την ευθύνη να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που θα δώσουν νόημα προοπτική και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην περιοχή μας, που δεν είναι άλλο από τα σύγχρονα οδικά, σιδηροδρομικά και ενεργειακά δίκτυα» σχολίασε ο κ. Κατσιφάρας.

parakampsi-espa3

Στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης η ΟΧΕ

Ο κ. Κατσιφάρας πάντα στο περιθώριο της υπογραφής ένταξης στο ΕΣΠΑ της παράκαμψης Αγ. Ιωάννη, σχολίασε και ένα ακόμα ερώτημα που του τέθηκε, αυτό σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να αποκλειστεί ο Πύργος αναπτυξιακά με την υλοποίηση του έργου αυτού, την ώρα που στοχεύει στον τουρισμό. Ο κ. Κατσιφάρας ξεκαθάρισε πως «…η ανάπτυξη του Πύργου δεν θα προκύψει αν αποκλείσουμε κάποιους άλλους. Θα την πετύχουμε με ολοκληρωμένο σχέδιο που θα στηρίζεται στην ισόρροπη ανάπτυξη, στις ίσες ευκαιρίες και τις νέες προκλήσεις. Η ΟΧΕ είναι στρατηγικό αναπτυξιακό εργαλείο που παρεμβαίνει και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας. Μαζί με τα έργα υποδομών δένει μια  νέα κουλτούρα και αντίληψη στο πώς συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για να πετύχουμε αυτό που έχουμε οραματιστεί και έχουμε περιγράψει στην ΟΧΕ ως πολιτικό αναπτυξιακό όραμα. Ο Πύργος είναι η έδρα της Π.Ε. Ηλείας και μπορεί με συνδυασμένες πολιτικές να πετύχει κι από την κρουαζιέρα. Η ειδική τουριστική σιδηροδρομική γραμμή που ετοιμάζουμε ως αναβάθμιση και ένα σημείο αναφοράς για τον Πύργο έρχεται, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, πιθανόν μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη συνάντηση σε κεντρικό επίπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι την αναβάθμιση της ειδικής τουριστικής γραμμής Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, με στάση στον Πύργο, να την πάρουμε ως έργο παρέμβασης στο πρόγραμμα της ΠΔΕ. Είναι από τα δυνατά μας σημεία στην ΟΧΕ και θα δώσει ευκαιρίες στον Πύργο. Όμως δεν θα κάνω κακό στον άλλον για να περιφρουρήσω κάποιον. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό ορίζοντα αντίληψης σκέψης να βλέπουμε τις ίδιες ευκαιρίες για όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα. Είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις, δεν έχουμε περιθώριο να αποκλίνουμε ή να καιροφυλακτεί ο ένας έναντι του άλλου. Οι εποχές είναι δύσκολες, η νεολαία μας είναι άνεργη και με πτυχία, και έχουμε χρέος να δώσουμε προοπτική σεβασμό και ευκαιρίες. Όταν διαμορφώνουμε έργα  υποδομή, διαμορφώνουμε νέο περιβάλλον ευκαιριών» σχολίασε ο κ. Κατσιφάρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος