FOLLOW US: facebook twitter

Τραγωδίες… γένους θηλυκού!

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:

-«Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Αντιγόνη» και «Μήδεια» πρωταγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ αρχαίας Ήλιδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στην αρχαία τραγωδία θα επενδύσει και φέτος το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, με στόχο να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε με την περσινή υπερ-επιτυχημένη χρονιά του και τις κατάμεστες από κόσμο παραστάσεις που φιλοξένησε.

Χθες έγινε γνωστό πως για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ θα συμμετέχει στην παραγωγή και οργάνωση της θεατρικής παράστασης «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» που θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, την Ιωάννα Παππά και τον Γιώργο Χρυσοστόμου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους συντελεστές της παράστασης σε πρόβες που θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας και το κοινό του Φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση στο θέατρο.

Εκτός από την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», το κοινό της Ηλείας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ακόμα παράσταση που θα φιλοξενηθεί στην Επίδαυρο, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις με την Έλλη Τρίγγου στον ρόλο της Αντιγόνης, τον Βασίλη Μπισμπίκη στον ρόλο του Κρέοντα και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη κορυφαίο του χορού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το φεστιβάλ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με μία ακόμα τραγωδία που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, τη «Μήδεια» του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Δούνια και του Αιμίλιου Χειλάκη, ο οποίος θα συμμετέχει και στον θίασο ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Ιάσονα, της Τροφού και του Κρέοντα. Τη Μήδεια θα υποδυθεί η σύζυγός του Αθηνά Μαξίμου, ενώ στην παράσταση θα συμμετέχει και ο Αναστάσιος Ροϊλός στους ρόλους του Παιδαγωγού, του Αιγέα και του Αγγελιοφόρου. Στις κορυφαίες του χορού θα δούμε τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη.

Όπως σας έχουμε γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ, η Αρχαία Ήλιδα θα φιλοξενήσει και φέτος τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παράσταση πιθανόν να έκανε ρεκόρ εισιτηρίων πέρυσι, αφού ο κόσμος κατέκλυσε το αρχαίο θέατρο.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως είναι επίσης ακόμα σε εξέλιξη συζητήσεις και για άλλες τραγωδίες, αλλά ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Σε ό,τι αφορά τις κωμωδίες, οι αδελφοί Τάγαρη ανεβάζουν φέτος τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη και έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους την Αρχαία Ήλιδα.

Ο φετινός σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση του ξύλινου θεάτρου κατά βάση, σε συνδυασμό με το αρχαίο θέατρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος