FOLLOW US: facebook twitter

Τραγωδία στην Ιεράπετρα – Νεκρή τουρίστρια από κατολίσθηση

Ημερομηνία: 30-10-2022 | Συντάκτης:


Μια 47χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ιεράπετρα, όταν βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς. Από τα συντρίμια ανασύρθηκε ζωντανός ο γιος της 8 ετών. 

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν ο βράχος αποκολλήθηκε και κατρακύλησε στην πλαγιά της Αγίας Φωτιάς καταλήγοντας πάνω στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια των τουριστών από τη Σλοβενία που έκανε διακοπές στην Κρήτη. 

Η 47χρονη γυναίκα σκοτώθηκε ακαριαία ενώ ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό του παιδιού που έχει τραυματιστεί στο πόδι αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Το παιδί έχει κατάγματα στα πόδια και του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας ενώ δεν χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. 

Με μικρές εκδορές βγήκε από το σπίτι και ο σύζυγος, 45 ετών. 

Εικόνα από το σημείο της κατολίσθησης.

Σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Σλοβενίας κινούνται οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του πατέρα και του παιδιού αλλά και για τη μεταφορά της σορού της άτυχης γυναίκας.

Την Κυριακή στο σημείο έχουν μεταβεί μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης και γεωλόγος ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για τα υπόλοιπα σπίτια αφού από το σημείο της αποκόλλησης κρέμονται ακόμα μεγάλα κομμάτια βράχων. Σε δηλώσεις στου στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί η στατικότητα των κτιρίων και η γεωλογική συμπεριφορά της περιοχής ενώ εκτίμησε πως οι πρόσφατες πολύ δυνατές βροχές που έπληξαν την ανατολική Κρήτη πιθανώς να συνετέλεσαν στο καταστροφικό συμβάν. 

Φωτογραφίες από drone – Νίκος Σαράντος

Νίκος Σαράντος
Νίκος Σαράντος

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος