FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΣ Ηλείας: Προπονητές με UEFA B στην Α1 και UEFA C στην Α2-Εξαίρεση η Β΄ κατηγορία

Ημερομηνία: 30-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ΕΠΣ Ηλείας ανακοίνωσε πως έγινε εν μέρει δεκτό το αίτημά της προς την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. για εξαίρεση από την υποχρέωση απασχόλησης προπονητών των σωματείων που συμμετέχουν στην Α2 και Β΄ κατηγορία, λόγω μη επαρκούς αριθμού προπονητών με προπονητική ταυτότητα σε ισχύ. Τα σωματεία της Α2 υποχρεούνται να απασχολούν προπονητή με δίπλωμα UEFA C, ενώ τα σωματεία της Β΄ Κατηγορίας δεν έχουν υποχρέωση απασχόλησης προπονητών. Τα σωματεία της Α1 υποχρεούνται στην απασχόληση προπονητών με δίπλωμα UEFA B.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ:

«Σύμφωνα με την υπ. αρ 38/24.10.2022 συνεδρίαση της Ε.Ε./ ΕΠΟ, εγκρίθηκε η πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής ΕΠΟ να γίνει εν μέρει δεκτό αίτημα της ΕΠΣ Ηλείας (βάσει άρθρου 6, παρ.2α) για εξαίρεση από την υποχρέωση απασχόλησης προπονητών των σωματείων που συμμετέχουν στην Α2 και Β΄ κατηγορία ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ευθύνης της, λόγω μη επαρκούς αριθμού προπονητών με προπονητική ταυτότητα σε ισχύ.

Αναλυτικά:

Η Ε.Ε./ΕΠΟ ενέκρινε πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής για την απασχόληση προπονητών με ταυτότητα σε ισχύ UEFA C, τουλάχιστον, στα σωματεία Α2 ερασιτεχνικής κατηγορίας και εξαίρεση από την υποχρέωση απασχόλησης προπονητών των σωματείων της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας λόγω μη επαρκούς αριθμού προπονητών με προπονητική ταυτότητα σε ισχύ. Σύμφωνα με το αρθ. 5 παρ 1 του Κανονισμού Προπονητών ΕΠΟ η Α1 ερασιτεχνική κατηγορία υποχρεούται στην απασχόληση προπονητών με ταυτότητα σε ισχύ UEFA B».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος