FOLLOW US: facebook twitter

Τραγικό φινάλε για το αγγελούδι…

Ημερομηνία: 31-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Ηλεία, Κοινωνία, Νέα

Νεκρή εντοπίστηκε σε αρδευτικό κανάλι στην Κατακόλου η δίχρονη Παναγιώτα Βασιλοπούλου, που αναζητούνταν από προχθές

Την εντόπισαν χθες το πρωί οι πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου

Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι φόβοι όλων για το δίχρονο κοριτσάκι από τον καταυλισμό ρομά στην περιοχή του Ινστιτούτου του ΑΣΟ που αναζητούνταν από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής είχαν τραγική έκβαση. Το  άψυχο κορμάκι του παιδιού εντοπίστηκε χθες το πρωί μέσα σε αρδευτικό κανάλι του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, παράλληλα της επαρχιακής οδου Πύργου-Κατακόλου. Μια στιγμή ήταν αρκετή για να πέσει το αγγελουδάκι στην υγρή παγίδα θανάτου που του στέρησε τόσο πρόωρα τη ζωή.

Οι έρευνες ξεκίνησαν πολύ νωρίς, με το πρώτο φως της ημέρας, από ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες «χτένισαν» όλη τη δυτική πλευρά του Πύργου, από τον κόμβο της Φιλοθέης ως το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ, δίνοντας έμφαση στο αρδευτικό δίκτυο των ΟΕΒ της Ηλείας, καθώς εικαζόταν εξαρχής το ενδεχόμενο πτώσης του παιδιού μέσα σε κανελέτο.

Δυστυχώς, οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν, καθώς η μολις δυο ετών Παναγιώτα, εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου δίχως να έχει τις αισθήσεις της  σε μικρή δεξαμενή αρδευτικού καναλιού του ΤΟΕΒ. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο διεκόμισε τη σορό της στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της. Η πιθανότερη αιτία θανάτου φέρεται να είναι ο πνιγμός, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα προσδιοριστούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα κάνει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών καθώς και έξι πυροσβέστες από την Π.Υ. Πύργου με επικεφαλής τον διοικητή, Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και πέντε πυροσβέστες και δύτες από την 6η ΕΜΑΚ με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένο σκύλου και διασωστικής λέμβου, με την οποία οι δύτες ερεύνησαν το αρδευτικό δίκτυο τον κεντρικό αρδευτικό αύλακα του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σημείο εντοπισμού

Μόλις έγινε γνωστό ότι η μικρή Παναγιώτα εντοπίστηκε νεκρή, έσπευσαννα πλησιάσουν στο σημείο οι γονείς της και δεκάδες ακόμα συγγενείς και φίλοιρομά, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι χάθηκε έτσι, τόσο άδικα… Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο, για να ολοκληρωθούν οργανωμένα οι έρευνες της Αστυνομίας και να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της διηγήθηκε τις τελευταίες στιγμές που έζησε με το αδικοχαμένο της κοριτσάκι. «Μου είχε ζητήσει γάλα το μικρό. Καθαρίζαμε χαλκό και πήγα να της φτιάξω ένα μπουκάλι γάλα και μόλις βγήκα έξω, το μωρό είχε εξαφανιστεί. Μετά δεν το βρήκα, ρώτησα τους άλλους και μου είπαν ότι δεν την είδανε. Μετά πήρα την Αστυνομία τηλέφωνο και ήρθανε και άρχισαν να ψάχνουν. Δεν ξέρω πώς πήγε κοντά στο κανάλι. Το κορίτσι φοβόταν να κάνει μπάνιο, δεν ήξερε και δεν πήγαινε στο κανάλι. Είχα βάλει κι ένα σκυλί εκεί κοντά. Δεν ξέρω πώς απομακρύνθηκαν. Δεν με άφησαν να πάω κοντά. Έχασα ένα μαξίμι δυόμισι χρονών», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος